Klaus Iohannis e knock out ! PSD schimbă totul pe ultima sută de metri! Pe cine vor șefii partidului candidat la alegerile prezidențiale. Românii îl vor vota masiv

31 ian. 2023
Klaus Iohannis e knock out ! PSD schimbă totul pe ultima sută de metri! Pe cine vor șefii partidului candidat la alegerile prezidențiale. Românii îl vor vota masiv

În politică nu este niciodată liniște. Toți se visează președinți, iar goana după funcții nu încetează niciodată. Nu mai este foarte mult timp și Klaus Iohannis va deveni istorie. Actual șef al statului încearcă să-și clădească un loc stabil și să nu se trezească cu probleme odată cu finalizarea mandatului.

Istoria ne arată că toți foștii președinți ai României au fost scoși din joc și s-au trezit cu dosare grele. Singurul care a fost cruțat a fost Emil Constantinescu, care a acceptat să se retragă din viața publică după doar un mandat.

Klaus Iohannis încearcă să facă jocurile de la Cotrocei și să-și asigure un urmaș, care să-i lase ușa deschisă. O variantă care a tot fost luată în calcul este Mircea Geoană, iar o alta Nicolae Ciucă, care ar fi pe placul actualului președinte.

Cine va fi candidatul PSD la alegerile prezidențiale?

PSD vrea, însă totul. Nu vrea să mai asculte de Klaus Iohannis și visează la o guvernarea solitară. Marcel Ciolacu a declarat că se caută un candidat în afara partidului, însă prietenul lui bun, Mihai Tudose l-a contrazis într-o reuniune la Brăila.

„Am sa intru in conflict de idei cu conducerea partidului. Candidatul PSD la președinție trebuie să fie din PSD. Chestia asta, că o să aducem unul de afară, care o să ne învețe el de unde iese soarele, eu nu cred. Nu vom câștiga. Ideea dlui președinte, a dlui secretar general, să spună că oamenii buni să conducă țara sunt în afara PSD-ului, eu nu prea o înghit. Oamenii buni, care sunt în stare să conducă țara bine, sunt deja în PSD. Așa că accept că poate dvs. nu doriți să candidați, se poate accepta ca președintele nu este automat candidat la președinție, dar dacă noi spunem că nu avem în rândul sutelor de mii de membri un om bun să conducă țara, cred că avem o problemă. Eu nu cred că avem o problemă, dle președinte. Cred că găsim oameni buni aici”, a declarat Tudose, în prezența lui Ciolacu și Stănescu.

Așadar, Marcel Ciolacu ar putea fi candidatul PSD la alegerile prezidențiale, asta și dacă își va juca bine cartea în perioada în care va fi premier. Lupta cu Nicolae Ciucă ar fi egală. Nici unul, nici altul nu se bucură de prea multă charismă, așa că va avea întâietate cel cu partidul mai puternic probabil.