Klaus Iohannis, lovitură fatală pentru Florin Cîțu și Dan Vîlceanu! Pe cine va propune premier (SURSE)

21 oct. 2021
Klaus Iohannis, lovitură fatală pentru Florin Cîțu și Dan Vîlceanu! Pe cine va propune premier (SURSE)

Klaus Iohannis nu l-a dorit niciodată pe Florin Cîțu premier și președinte al Partidului Național Liberal. A vrut să scape de Ludovic Orban, care conform mai multor surse politice, o luase razna. Mai exact acesta gestiona banii pandemiei după bunul plac și-și pusese oamenii în toate funcțiile importante, eliminând pe toți cei care nu-i erau complet servili.

Ideea cu Florin Cîțu premier a fost lui Ludovic Orban, care a dorit să-i dea knock out președintelui României. Acesta l-a învins, însă pe fostul premier cu propriile arme. Doar că într-un timp record, acesta a reușit să adune un capital de imagine negativ și să creeze un mare haos în Guvern.

USR nu-l mai dorește și singura soluție pentru ieșirea din criză este înlocuirea lui Florin Cîțu. S-a discutat mult în interiorul partidului și varianta Dan Vîlceanu premier. Acesta este în prezent ministru interimar al Finanțelor și un bun prieten al premierlui interimar.

Dar potrivit surselor ShowBlitz.ro, Klaus Iohannis nu dorește să ia în calcul această variantă și se pare că de data aceasta ar fi decis să meargă pe ideea pe care a avut-o de la început: generalul Nicolae Ciucă premier. Ministrul Apărărăii este și un preferat al americanilor. În plus, ar fi nevoie de o organizare de general pentru a trece de această pandemie.

Dan Vîlceanu vrea ca el să fie premier

Este disperare mare printre unii liberali din acest motiv. Dan Vîlceanu este cel mai afectat și se luptă ca Florin Cîțu să rămână prima variantă de prim ministru. Doar că asta ar însemna o prelungire a crizei politice, ceea ce ar arunca România automat și într-o criză economică din care cu greu am mai putea ieși.

„La acest moment noi avem o decizie a Biroului Executiv. Mâine dimineață la ora 10.00 avem o ședință a Biroului Permanent Național, din care fac parte toți președinții de organizații ai PNL și vom decide în consecință. La acest moment, nu există o altă decizie a PNL”, a spus Dan Vîlceanu la Digi24, care neagă că președintele Klaus Iohannis ar avea în minte o altă nominalizare, spunând că el nu are o astfel de informație.

„Dacă exista o dorință pentru o altă nominalizare, cu siguranță o comunicam public. Nu a existat o dorință de a avea o altă nominalizare. Am văzut tot felul de informații care au apărut în ultimele două zile. La momentul în care discutăm nu există o altă decizie”, a adăugat el.