Klaus Iohannis, schimbare de strategie! Pune tunurile pe Florin Cîțu: ce i-a transmis în direct

25 sept. 2021
Klaus Iohannis, schimbare de strategie! Pune tunurile pe Florin Cîțu: ce i-a transmis în direct

Așa cum a anunțat, Klaus Iohannis a fost prezent la Congresul PNL, unde liberalii își vor alege noua conducere. Florin Cîțu sau Ludovic Orban? Aceasta este întrebarea, la care analiștii au dat deja un răspuns.

Președintele României a înclinat balanța spre Florin Cîțu, dar i-a trasnmis un mesaj dur, cu subînțeles în direct. A spus că a fost o campanie murdară, cu multe atacuri la persoană, de ambele tabere și a făcut apel la unitate. Și Dan Motreanu, președintele PNL Giurgiu a avut un discurs similar cu o zi în urmă.

Despre el se spune că va prelua frâiele puterii de la Florin Cîțu, care ar urma să ocupe doar temporar poziția de lider al partidului. Acesta este de puțin timp în PNL, doar de aproximativ 5 ani și a fost adus de Alina Gorghiu și impus direct senator. Acesta este bun prieten cu Lucian Isar, soțul liberalei.

„Ne aflăm și nu pentru prima dată într-un punct de inflexiune și nu doar pentru PNL, ci și pentru România. Trebuie să recunoaștem că nu a fost o campanie internă așa cum ne-am fi dorit, dar mi-ar fi plăcut să văd mai multe dezbateri de idei, mai multe discuții aplicate pe moțiuni și proiecte. Să nu ne amăgim: sub scuza competiției electorale nu pot fi ascunse derapaje și atacuri la persoană. Din păcate, s-au spus lucruri grave, s-au folosit cuvinte dure, care sapă credibilitatea unui partid greu de încercat, un partid care a avut curajul să-și asume responsabilitatea guvernării. Este păcat ca acest curaj să fie subminat de atacuri din interior!”, a spus Klaus Iohannis.

Președintele vrea să unească cele două tabere rivale

Acesta și-a continuat discursul insistând pe ideeea unității. Indiferent cine câștigă, partidul trebuie să rămână unit. În timp ce rostea discursul său, susținătorii lui Orban îi scandau numele acestuia.

„Cei care au participat la competiția electorală trebuie să demonstreze că PNL e în continuare cel ai important partid din România, nu doar pentru tradiția sa, nu doar pentru că milioane de români iubesc fibra liberală.
Vremea confruntărilor electorale s-a încheiat. Să nu uităm că am promis oamenilor 4 ani de stabilitate politică, în care trebuie să finalizăm reforme.

Azi, membrii PNL ăși aleg conducerea pe car eo consideră potrivită. De mâine, însă, ambele echipe trebuie să fie conștiente că menținerea unității partidului este esențială pe mai departe. Cel mai important argument e că România are nevoie de un liberalism puternic.

PNL se află în fața unui test de maturitate. Sunt convins că are capacitatea de a înțelege care îi este rolul în sovcietatea românească”, a mai spus Klaus Iohannis