Larisa Iordache a ajuns la perfuzii după ce s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo. A concurat bolnavă: ce afecțiune avea

22 apr. 2021
Larisa Iordache a ajuns la perfuzii după ce s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo. A concurat bolnavă: ce afecțiune avea

Larisa Iordache este cea mai bună gimnastă din România la ora actuală și singura șansă a țării noastre a de a mai câștiga vreo medalie la acest sport în momentul de față. Ea a participat la Campionatele Europene de la Basel pentru a-și câștiga biletul pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Concursul a fost unul foarte greu, cu un nivel ridicat al gimnastelor, dar Larisa Iordache a reușit să-și îndeplinească obiectivul. Ea s-a clasat pe locul 4 în calificări, după trei rusoaice, suficient pentru a merge la Olimpiadă. Ceea ce puțini știu este că fosta vicecampioană mondială la individual compus a concurat bolnavă.

Larisa Iordache, calificată în trei finale

Aceasta a avut o problemă la rinichi și a concurat cu dureri și o stare subfebrilă. Deși a ratat la bârnă, s-a calificat în finala acestui aparat de pe prima poziție. De asemenea, ea a reușit să prindă finala și la sol și individual compus și are șanse la noi medalii.

Larisa Ioradache este cea de-a 61-a membră a echipei olimpice a României. Până acum 61 de sportivi au reușit calificarea, un număr foarte mic comparativ cu alți ani.

Ce probleme de sănătate a avut Larisa Iordache înainte de intrarea în competiție

„GIMNASTICĂ. Larisa IORDACHE a petrecut noaptea trecută sub supraveghere medicală. O criză renală, declanșată chiar înainte de intrarea în competiție, i-a testat din nou limitele. Dar ce mai contează câteva impulsuri dureroase și o stare febrilă când lista de încercări din ultimii ani pare nesfârșită!?

Larisa a fost o eroină. S-a calificat la Jocurile Olimpice trecând peste durere, peste starea febrilă, peste emoții și peste adversare puternice. Iar asta este cea mai mare dovadă de caracter! Direct de la sala de concurs a mers la spital, pentru investigații.

De acasă, de la București, îți ținem pumnii, Lari! Știm că îi ai alături pe cei care îți sunt antrenori și prieteni, Lăcrămioara și Cristi Moldovan! Dar vrem să ne simți și pe noi lângă tine, cu toată inima!
Tare, Lari!”, a fost mesajul clubului Dinamo, unde ea este legitimată.

Larisa Iordache este antrenată de soții Cristian și Lăcrămioara Moldovan.