Laura Codruța Kovesi revine puternic! Fostul procuror șef al DNA a anunțat dacă va candida sau nu la prezidențiale: „Este alegerea mea!”

09 mai 2023
Laura Codruța Kovesi revine puternic! Fostul procuror șef al DNA a anunțat dacă va candida sau nu la prezidențiale:

Laura Codruța Kovesi a fost și este în continuare cel mai cunoscut procuror din istoria României. Au existat multe scandaluri în jurul numelui său, dar într-un final aceasta a ajuns șefa Parchetului European. Deși rar se mai aude despre ea, continuă să fie sus în sondajele încrederii.

Reporterii Euronews au surprins-o pe Laura Codruța Kovesi la Cluj și au întrebat-o practic dacă aceasta și-a început campania electorală pentru alegerile prezidențiale de anul viitor. Fostul procuror șef al DNA a răspuns ferm.

„Nu mă pregătesc pentru nicio candidatură. Am avut o vizită de două zile în concediu, în timpul meu liber. Cred că nu este nicio problemă dacă în timpul meu liber mă duc într-o librărie, într-o biserică sau într-o cofetărie. Este alegerea mea. Este tot alegerea mea în timpul liber cum mă îmbrac.

Nu înseamnă că dacă am luat ie atunci când mă duc la biserică că candidez la președinție. Am spus de mai multe ori că nu candidez. Nu m-am răzgândit. Singur, începând de astăzi și mâine sunt aici în calitate oficială. Vizitez colegii, vizitez biroul nostru din România. Avem 35 de birouri în 22 de state membre. Le-am vizitat aproape pe toate”, a declarat Laura Codruța Kovesi într-un interviu Euronews.

Ce va face Laura Codruța Kovesi în viitor

Aceasta nu-și explică de ce este permanent inclusă în sondajele partidelor și a dat asigurări că nu are de gând să-și depună vreodată candidatura pentru președinția României. Până în momentul de față nu s-a stabilit numele niciunui candidat, dar anul 2024 va fi cu siguranță unul de foc.

„Eu n-am cerut să nu fiu în niciun sondaj, dar probabil că sunt persoane care nu pot trăi fără să se gândească la mine. N-am vreo explicație. Știu ce voi face (n.r. pe viitor, după ce-i va expira mandatul la Parchetul European), dar nu voi candida la președinția României”, a mai declarat ea.