LIDL oferă BANI clienților care fac acest lucru. E valabil și la KAUFLAND. Care sunt condițiile

30 ian. 2023
LIDL oferă BANI clienților care fac acest lucru. E valabil și la KAUFLAND. Care sunt condițiile

În general, românii merg la cumpărături de câteva ori pe lună, fie la LIDL, Kaufland, ori Carrefour. Dincolo de cheltuieli însă, există și câteva metode prin care retailerii ne răsplătesc.

Știai că poți să pleci de la LIDL cu bani în plus în portofel? Cum este posibil acest lucru? Nu mulți români știu de această regulă. Dacă obișnuiești să cumperi băuturi îmbuteliate de la LIDL sau Kaufland, atunci nu arunca niciodată recipientele, pentru că retailerii îți dau bani înapoi pe ele.

Vorbim despre Sistemul de Garanţie – Returnare (SGR), care a intrat în linie dreaptă și în România, iar până la finele lunii februarie, toți comercianții, dar și producătorii trebuie să îl implementeze.

Românii ajung să primească astfel banii pentru reciclarea sticlelor goale, iar adunate, sumele sunt deja de consistente. Câți bani oferă LIDL și Kaufland pentru aceste sticle?

Cum poți să primești bani de la LIDL și Kaufland

Conform sistemului SGR, toți consumatorii trebuie să achite o taxă sau garanție de 0, 50 lei când cumpără o băutură îmbuteliată. Acest lucru e valabil în cazul volumului cuprins între 0, 1 și 3 litri.

Odată ce conținutul recipientului s-a golit, românii pot merge să îl returneze la supermarketurile respective și primesc respectivii bani înapoi.

Practic, în schimbul reciclării recipientelor în care se afla inițial băutură, consumatorii vor primi, la final, 0, 50 lei pentru fiecare ambalaj. Și vestea bună este că nu ai nevoie de bonul fiscal pentru acest lucru.

Când va fi însă operațional proiectul? Ministrul Mediului spune că începând cu data de 30 noiembrie.

”Sistemul de garanție-returnare (SGR) este esențial pentru reforma în domeniul gestionării deșeurilor în România. Este un sprijin pentru cetățenii care vor să participe la colectarea separată a deșeurilor din ambalaje”, a transmis ministrul UDMR Tanczos Barna.