Lovitură cruntă pentru România TV și Victor Ciutacu! Ce a decis CNA legat de postul de televiziune, după o reclamație a lui Raed Arafat

17 nov. 2021
Lovitură cruntă pentru România TV și Victor Ciutacu! Ce a decis CNA legat de postul de televiziune, după o reclamație a lui Raed Arafat

După o lungă perioadă de timp în care România TV (RTV) a scăpat de amenzi, acum acestea vin pe bandă, ca urmare a reclamțiilor depuse la CNA. Deja s-au strâns zeci de mii de euro din penalizări, iar zilele acestea a mai venit încă una, după ce Raed Arafat a depus o sesizare în legătură cu acuzții false la adresa lui.

Emisiunea lui Victor Ciutacu este cea care a încasat o amendă de 5.000 de lei. A scăpat, însă de sancțiunea pentru modul în care a fost abordat un subiect care-i avea în prim plan pe jurnaliștii Cătălin Tolontan, Cristian Pantazi și Dan Tăpălagă.

Cei trei au acuzat România Tv și Antena 3 că dezinformează în ceea ce privește vaccinarea, iar apoi au fost puși la zid de Victor Ciutacu în aceeași emisiune în care și Raed Arafat a fost aspru criticat.

Raed Arafat acuză, Victor Ciutacu se scuză

„În cadrul emisiunii prezentate de jurnalistul Victor Ciutacu, Punctul Culminant, se aduc în atenţia opiniei publice pasaje scoase din context, înregistrări cu mine din alte televiziuni din anul 2020, în ideea de a inocula cetăţenilor că boala Covid-19 este o răceală simplă, fără complicaţii”, a reclamat Raed Arafat, şeful DSU la CNA.

Victor Ciutacu a comentat pe facebook, după ce s-a trezit din nou cu o amendă. Deja emisiunea lui a strâns aproximativ 20.000 de euro de penalizări pentru modul în care s-au exprimat invitații în mod special.

„CNA a decis că nu e legal să ai memorie. Și că trebuie să sărim peste opiniile medicale greșite ale șefului pompierilor, peste ignoranța lui într-un domeniu pe care l-a studiat în facultate, nu-l mai practică, dar are pretenția să-l coordoneze. Și era să decidă, dar a picat la vot, mă și mir cum, că propagandiștii #rezist au dreptul să aibă opinii, iar eu nu. Merg înainte, ce dracu’ să fac, mie nu-mi dă partidu’ slujbă la stat și nici multinaționalele din Piața Victoriei contracte de influencereală și PR”, a scris Victor Ciutacu pe facebook.