Lovitură de teatru! PSD nu susține Guvernul Nicolae Ciucă! Cine va ajunge PREMIER în acest context

29 oct. 2021
Lovitură de teatru! PSD nu susține Guvernul Nicolae Ciucă! Cine va ajunge PREMIER în acest context
Marcel Ciolacu

Joi seară, liberalii s-au întâlnit cu președintele Klaus Iohannis pentru a decide ce vor face cu privire la noul guvern. Decizia a fost fermă. Se va merge pe un cabinet format doar din reprezentanții PNL și ai UDMR. Practic se va forța intrarea în Parlament cu un cabinet, care pare să nu aibă nicio șansă.

USR a anunțat clar că nu votează Guvernul Ciucă, dacă nu-și primește portofoliile înapoi, iar PSD, prin vocea lui Marcel Ciolacu a transmis că nici ei nu vor susține acest executiv minoritar.

”România, în acest moment, este la cea mai mare răscruce de după al Doilea Război Mondial. Dacă nu înțelegem nici măcar acum cu ce avem de a face și care sunt așteptările românilor la noi înseamnă că facem politică degeaba. Mai mult decât a făcut PSD până acum nu putea face. Am avut o deschidere totală să discutăm și cele 10 măsuri și programul de guvernare, am avut disponibilitatea să vorbim și despre un guvern de tehnocrați, ca pe urmă să ne întoarcem la popor la alegeri anticipate. Nu știu ce au hotărât liberalii și nici nu mă interesează în mod deosebit.

PSD nu poate susține un guvern minoritar! Când ai de a face cu 4 crize: economică, sanitară, socială și politică nu poți trece prin aceste crize cu un guvern minoritar.

Un guvern minoritar este o ruptură între Guvern și Parlament. Cu certitudine PSD nu va vota un guvern minoritar, eu acest lucru o să-l recomand colegilor mei.”, a declarat Marcel Ciolacu în urmă cu puțin timp.

În acest context, va rămâne premier Florin Cîțu până în primăvară, când probabil se vor declanșa alegeri anticipate. Președintele PSD a spus totuși că este deschis și la alte soluții din partea PNL, doar că aceasta cu guvern minoritar este exclusă.