Lovitură puternică pentru Victor Ciutacu! Va fi dat afară de la România TV? Greșeala imensă pe care a comis-o

26 oct. 2021
Lovitură puternică pentru Victor Ciutacu! Va fi dat afară de la România TV? Greșeala imensă pe care a comis-o

CNA își face în sfârșit simțită prezența, după ce timp de aproape un an de zile au rulat știri false și dezinformări incredibile atât la România TV, cât și la Antena 3. Șefa Consiliului Național al Audiovizualului, Cristina Pocora a anunțat că a acordat noi amenzi pentru ambele posturi de televiziune din cauza difuzării unor informații mincinoase cu privire la vaccinare.

România TV scăpase doar cu somație publică ultima dată, dar decizia lui Victor Ciutacu de a-l invita pe ÎPS Teodosie să vorbească în direct, în cadrul emisiunii sale, despre vaccin a dus și o sancțiune financiară.

Jurnalistul continuă să aibă o orientare mai degrabă anti-vaccinare în emisiunile sale, deși el este vaccinat. „Nu acceptaţi să vă vaccinaţi. Sunteţi apăraţi de Constituţia ţării şi de legile europene”, a spus preotul la Radio Dobrogea, după care și-a reluat același mesaj criminal și la România TV.

BOR a reacționat imediat și a transmis că „îndemnul unui cleric împotriva vaccinării este total dezavuat de Biserică”.

Reacția lui Victor Ciutacu

Victor Ciutacu a avut și el o reacție pe facebook, legat de amenda pe care a încasat-o de la CNA. Recent se plângea că alți jurnaliști de la alte publicații îl atacă tot timpul pentru ca el să fie dat afară de la România TV, doar că acest lucru nu se va întâmpla. Audiența lui continuă să fie una foarte ridicată.

„CNA ne-a ars (și) fiindcă am îndrăznit să-l dăm în direct pe post pe ÎPS Teodosie, declarat indezirabil de propagandă. Care zisese niște lucruri, la Radio Dobrogea, în emisiunea părintelui Eugen Tănăsescu, despre tema sensibilă a momentului: de ce nu se bagă popii la susținerea instituțională a marelui efort național de înțepare colectivă. A intrat omul pe skype și n-a spus nimic în plus față de ceea ce rostise cu câteva ore înainte la Constanța.

După vreo două săptămâni, în urma unei laborioase documentări, cenzorii de partid și de stat au amendat și postul constănțean. Dacă le spui că-s inapți, se simt jigniți. Bine, fie, sunt doar slugarnici și ticăloși…
P.S. Dacă tot mustește responsabilitatea-n ei, aștept să văd și eu, într-un efort de transparență, certificatele verzi (alea de vaccinare) ale membrilor CNA care taie chitanțe”, a scris Victor Ciutacu pe facebook.