Ludovic Orban, acuzații grave la adresa lui Klaus Iohannis. Care este planul ascuns al președintelui României

12 oct. 2021
Ludovic Orban, acuzații grave la adresa lui Klaus Iohannis. Care este planul ascuns al președintelui României

De când a pierdut președinția PNL, Ludovic Orban este extrem de agitat. Acesta pare că nu se mai teme de nimeni și nimic. Face acuzații și dezvăluri pe bandă rulantă, fără să mai țină cont că s-ar putea trezi cu probleme ulterior.

Sau poate că tocmai teama de dosarele ținute în sertarul DNA îl fac atât de nervos și atunci aruncă periodic cu săgeți otrăvite în semn de avertisment că și el știe multe și poate vorbi.

După ce a demisionat de la conducerea Camerei Deputaților, Ludovic Orban a ținut o conferință de presă, unde au fost luați la țintă din nou Klaus Iohannis și Florin Cîțu. Potrivit spuselor acestuia, planul președintelui ar fi să distrugă PNL

„Eu nu voi vota o a doua nominalizare a lui Florin Cîțu. Mai are 10 la sută cotă de încredere. Soluția Cîțu nu mai există, lucrul acesta este evident pentru orice om normal la cap”, a spus Ludovic Orban.

Ludovic Orban crede că Iohannis vrea să distrugă PNL

„Nu găsesc nici o explicație rațională pentru decizia președintelui. PSD a atins 35, AUR a crescut, chiar și USR. Singura formațiune politcă care s-a prăbușit este PNL. Nu înțeleg de ce președintele face așa cu PNL, care l-a susținut. Vrea să-și distrugă partidul care l-a susținut. Problema este că distrugerea PNL duce la lipsa oricărei perspective de guvernare a României”, a continuat fostul lider al liberalilor.

Ludovic Orban este de părere că strategia de la PNL de a merge la Cotroceni fără nicio propunere de premier este una cât se poate de greșită. Țara se află în criză, iar ultimele consultări nu au făcut nimic altceva decât să o adâncească.

„Trebuie să fii cu ochelari de cal, orb, să nu te uiți în partidul tău și să vezi că ai foarte mulți oameni decenți, serioși, care pot gira funcția de premier. Eu nu mă cramponez neapărat de propunerea formulată de parlamentari. Pe de altă parte, să te duci la negocieri când țara arde, la ușă stă un sac de probleme nerezolvate, să nu te duci să propui o soluție pentru rezolvarea crizei, mi se pare ceva de noaptea minții. Parcă cineva le-a spălat creierele, se duc ca orbeții către prăpastie”, a mai afirmat Orban.