Ludovic Orban își dă demisia din PNL! Noi acuzații grave la adresa lui Klaus Iohannis! Ce plan are pentru mai departe

21 oct. 2021
Ludovic Orban își dă demisia din PNL! Noi acuzații grave la adresa lui Klaus Iohannis! Ce plan are pentru mai departe

Inevitabilul s-a produs. La doar câteva ore după ce președintele Klaus Iohannis l-a numit pe generalul Nicolae Ciucă premier, Ludovic Orban și-a anunțat demisia în direct la B1 Tv. Acesta speră probabil să convingă mai mulți liberali să vină alături de el și să formeze un nou partid.

Mai mult decât atât, acesta are în plan să zdruncine noul cabinet și să nu-l voteze. Asta ar crea o presiune și mai mare pe un Guvern minoritar PNL-UDMR, cum este planul acum. PSD probabil va susține executivul condus de Nicolae Ciucă.

„Decizia de a-l propune pe domnul Ciucă nu a fost luată diminață în BPN, care a durat 4 minute. Asta înseamnă dezbaterea în PNL. Decizia a fost luată aseară, la Vila Lac. Acolo era o bătaie, cu ardelenii care îl voiau pe Cîțu. Până la urmă au plecat cu Ciucă. PNL nu mai există, cu o conducere plină de obediență.

Noi luasem o altă decizie, că nu vom face nici o înțelegere cu PSD. Formula firească era să refaci coaliția. Pentru mine, decizia lui Iohannis de a-l impune pe Ciucă este o tradare a alegătorilor care au votat Iohannis și PNL. Va fi o guvernare fără niciun fel de capacitate care va face reformă în România.

Eu, categoric, nu voi vota guvernul Ciucă. A fost picătura care a umplut paharul. Săptămâna viitoare îmi voi da demisia din grupul parlamentar al PNL”, a spus Ludovic Orban.

Noi acuzații grave la adresa lui Klaus Iohannis

Acesta nu s-a oprit aici. În mod cert este foarte supărat pe președintele Klaus Iohannis, dar acesta nu pare să fie interesat de acuzațiile care i se aduc și își continuă planul său. El spune că generalul Nicolae Ciucă a ajuns direct premier fără să facă politică, însă uită că acesta și-a riscat viață în zone de război și că este considerat un mare patriot. Nu un mare demagog, care spune gargară în fața alegătorilor. România are nevoie de fapte, nu doar de vorbe goale spuse de politicieni. În ultimele două zile au murit 1000 de oameni.

„Chiar nu-mi pasă ce gândește domnul Cîțu. Eu l-am susținut pe Cîțu, împreună cu Iohannis, pentru că aveam spectrul acestei desemnări Ciucă. Eu nu aș fi acceptat niciodată să susțin ca premier un om care este militar. România este o țară democratică, nu guvernăm prin ordine militare. Politica nu se face prin ordin.

Nu mi se pare deloc o desemnare potrivită. Domnului Ciucă practic nu i s-a uscat cerneala după adeziune, nu are niciun an în PNL. Domnul Ciucă face parte dintr-o categorie de oameni care ajung în funcții publice fără să aibă o carieră politică în spate. Pur și simplu se trezesc în funcții. Și Klaus Iohannis este un astfel de exemplar. A apărut pe turnantă. Sunt și alți astfel de oameni care te miri cum au reușit să ajungă în funcții”, a declarat Ludovic Orban, la B1 TV.