Marcel Ciolacu îl distruge pe Klaus Iohannis! Ce decizie finală a luat PSD cu privire la guvernare și noul premier

18 oct. 2021
Marcel Ciolacu îl distruge pe Klaus Iohannis! Ce decizie finală a luat PSD cu privire la guvernare și noul premier

Criza este cuvântul de ordine când vine vorba despre România. Țara noastră a ajuns studiu de caz pentru mai multe state europene, care sunt uluite de reticența românilor de a se vaccina. Suntem unici în lume cu această atitudine, așa că și cei de la OMS și-au trimis reprezentantul să investigheze situație.

Mulți arată cu degetul spre Klaus Iohannis, care mai primește o lovitură cruntă și de la PSD. După scandalurile fără sfârșit din coaliția PNL-UDMR-USR, Guvernul Cîțu a fost dat jos prin moțiune de cenzură, iar acum România a devenit și mai instabilă din toate punctele de vedere.

Deși multă lume se aștepta ca PSD să ajute PNL să rămână la guvernare și implicit să-l susțină tacit pe șeful statului, lucrurile nu stau deloc așa. Marcel Ciolacu, liderul partidului a tranmis deja un mesaj ferm către partid: se va merge pe alegerile anticipate.

Decizia finală a conducerii PSD

„Președintele (PSD-n.r.) Marcel Ciolacu ne-a dat ordin ca Partidul Social Democrat să se pregătească pentru alegerile anticipate. Ne-a spus că actuala criză politică va avea ca finalitate alegerile anticipate”, a spus unul din liderii organizațiilor județene PSD, conform stiripesurse.ro.

Acesta susține că a fost deja organizată echipa de campanie națională, care împreună cu consultanții partidului lucrează la strategia PSD în vederea anticipatelor.

„Peste 2,1 milioane de pliante au fost distribuite deja către toate județele. De altfel, secretarul general al PSD, Paul Stănescu, a avut în această săptămână discuții cu secretarii executivi din filiale pentru a le transmite planul de organizare pentru perioada următoare”, spun și alte surse din forul de conducere al social-democraților.

Mai mult decât atât, conducerea PSD a programt deja întâlniri cu echipele de online, care vor avea rolul să răspândească mesajul legat de anticipate.

Ce spune președintele Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis insistă că acest lucru nu s-ar putea întâmpla deoarece, „în realitate, este aproape imposibil de declanșat alegeri anticipate”.

„Ce ar aduce? Aceleași partide, probabil cu aceleași procente, poate puțin, puțin modificate, ceea ce ne-ar exact înapoi în situația în care suntem astăzi. Deci, în teorie, în Constituție sunt prevăzute astfel de alegeri, însă ele, constituțional, nu sunt bine definite și nu au avut loc niciodată până acum, din aceste considerente, alegeri anticipate. Faptul că un partid tot defilează cu alegeri anticipate mi se pare mai degrabă o formă de eschivă din partea acestui partid, decât altceva”, a declarat pe 7 octombrie Klaus Iohannis.

Constituția spune că dacă după consultarea preşedinţilor celor două Camere şi a liderilor grupurilor parlamentare nu se ajunge la nicio înțelegere, Preşedintele României poate să dizolve Parlamentul. Însă numai dacă acesta nu a acordat votul de încredere pentru formarea Guvernului în termen de 60 de zile de la prima solicitare şi numai după respingerea a cel puţin două solicitări de învestitură.