Mască devine OBLIGATORIE peste tot în România! Ce alte restricții a mai anunțat Klaus Iohannis astăzi

20 oct. 2021
Mască devine OBLIGATORIE peste tot în România! Ce alte restricții a mai anunțat Klaus Iohannis astăzi

Medicii imploră autoritățile competente să ia măsuri urgente pentru stoparea pandemiei pentru că nu mai fac față. Sistemul medical este în pragul colapsului și deja s-au atins recorduri absolute ca număr de morți de coronavirus. Unul din doi oameni din Europa care au decedat din cauza COVID-19 sunt din România.

În acest context dramatic, a avut loc astăzi o ședință de urgență convocată de președintele Klaus Iohannis, la care au participat premierul interimar Florin Cîțu, șeful DSU, Raed Arafat, ministrul interimar al MAI, Lucian Bode și ministrul interimar al Sănătății, Csezke Attila.

Cel târziu vineri, Guvernul va anunța restricțiile finale. Un lucru este, însă cert. De LUNI masca devine obligatorie peste tot, fie că este spațiu deschis sau închis și toți elevii vor intra în vacanță timp de două săptămâni.

Klaus Iohannis anunță noi restricții pentru români

„Am discutat despre vaccinare, despre școli și despre restricții. Vreau să fiu foarte clar din capul locului: dacă vrem să se oprească pandemia, singura soluție este vaccinarea. Știu că sunt mulți care încearcă să vă spună că nu e așa. Haideți să vedem ce se întâmplă în restul lumii. În vestul Europei, unde lumea s-a vaccinat, restricțiile s-au relaxat. La noi s-a declanțat o adevărată catastrifă. Dragi români, dacă vreți să terminăm cu această pandemie, vaccinați-vă. Dacă vreți să nu ajungeți la spital și la ATI, vaccinați-vă. Nu îi credeți pe cei care vă mint că ar fi periculos. Singurul lucru care se întâmplă dacă vă vaccinați este că scăpați de forme grave ale bolii”, a declarat Klaus Iohannis.

”Guvernul va hotărî vineri, cel târziu, ce restricții intră în vigoare. Câteva exemple:

– restricționată circulația noaptea, excepție făcând cei vaccinați sau cu legitimație de serviciu

– în timpul zilei, accesul va fi permis accesul la diferite activități numai cu certificatul verde, iar cei nevaccinați vor avea o sumedenie de restricții”, a mai adăugat șeful statului.