METEO. ANM a modificat prognoza pentru luna decembrie. Vremea se schimbă din nou

08 dec. 2022
METEO. ANM a modificat prognoza pentru luna decembrie. Vremea se schimbă din nou

METEO. ANM a actualizat prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni în toată România. Se pare că de Crăciun vom avea o vreme neobișnuită, spun meteorologii.

Conform prognozei meteo publicate de ANM pentru următoarele săptămâni, ne așteaptă temperaturi crescute, dar și scăzute în anumite zone ale țării.

Spre exemplu, în Banat, vremea se încălzește, iar la finalul săptămânii ajunge chiar și până la 13 grade. Minimele în schimb se vor situa între 4 și 7 grade.

Pe de altă parte, de săptămâna viitoare vremea se schimbă iar și se răcește, iar temperatura maximă nu va trece de 6 grade, avertizează cei de la ANM. De asemenea, încep și ploile în Banat.

În Crișana avem aceeași vreme, care se încălzește până duminică, iar ai apoi se răcește din nou. Aici, temperaturile minime ajung chiar și până la -1 grad, spun cei de la ANM.

Cei care vor să petreacă sărbătorile de iarnă pe litoral trebuie să știe că până duminică, temperaturile ating chiar și 14 grade, în timp ce minimele se vor situa între 3 și 9 grade.

Meteo. Cum va fi vremea la munte. Prognoza ANM

De săptămâna viitoare în schimb, temperaturile scad brusc, iar maximele nu depășesc 8 grade, minimele fiind de doar trei grade. De asemenea, se anunță și ploi înainte de Crăciun, așa că mare atenție dacă v-ați programat un concediu în zona Dobrogei.

Și cei care merg la munte trebuie să știe că prognoza ANM a fost modificată. Astfel, în acest weekend ne așteaptă temperaturi situate între 0 și 6 grade, iar minimele ajung chiar și până la -2 grade.

Începând cu data de 12 decembrie în schimb, temperaturile scad brusc. Maximele nu vor trece peste 0 grade, iar minimele ajung Chia ruși la -6 grade celsius.

De la munte nu vor lipsi nici precipitațiile, avertizează meteorologii, care spun că în mai toată țara, înainte de Crăciun, vom avea parte de ploi, dar și de ninsori.