METEO. Cum va fi vremea în următoarele zile. Meterologii au estimat și ce temperaturi vom avea în octombrie

22 sept. 2021
METEO. Cum va fi vremea în următoarele zile. Meterologii au estimat și ce temperaturi vom avea în octombrie
Foto: pixabay.com

METEO. A venit toamna brusc. Tempetaturile s-au menținut ridicate până în urmă cu câteva zile, când un val de aer rece a pus stăpânire peste România. Reprezentanții ANM au emis chiar un cod de avertisment cu privire la vremea rece. De asemenea se așteaptă ninsori la munte.

Joi și vineri, 23 și 24 septembrie vor fi zile cu temperaturi scăzute. Așadar este indiact să vă îmbrăcați bine pentru că organismul este supus la un efort considerabil, ținând cont că totul s-a întâmplat fără o scădere graduală a gradelor din termometre.

„Joi și vineri (23 și 24 septembrie) vremea se va menține deosebit de rece în cea mai mare parte a țării. Vântul se va intensifica în majoritatea regiunilor, iar la munte va sufla tare”, au transmis meteorologii.

Cum va fi vremea în octombrie

Vremea se va menține rece pe toată perioada lunii septembrie și foarte rar soarele ne va mai încălzi. Deja se va simți serios că a venit toamna. Ba mai mult, cei de la ANM spun că temperaturile sunt chiar mai scăzute decât normalul perioadei și se vor menține așa și în luna octombrie, cel puțin la începutul ei.

„Temperaturile medii ale aerului vor fi mai coborâte decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile, dar cu o abatere termică negativă mai accentuată în cele nord-estice. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în jumătatea sudică a țării, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru această săptămână”, anunță cei de la Observator Antena 1.

Temperatura medie a aerului va avea valori mai scăzute decât cele normale pentru această perioadă a anulul, pe întraga suprafață a României. Regimul pluviometric va avea o tendință ușor deficitară în cea mai mare parte a țării.