METEO. Ger de crapă pietrele în România! ANM anunță temperaturi de -15 grade. Vremea se schimbă total

03 feb. 2023
METEO. Ger de crapă pietrele în România! ANM anunță temperaturi de -15 grade. Vremea se schimbă total

METEO. Vine gerul peste România, iar temperaturile ajung chiar și până la -15 grade, avertizează meteorologii de la ANM care anunță în continuare un val de viscol și de ninsori în mai multe zone ale țării.

Iarna a venit în sfârșit în România, însă destul de brusc și i-a luat prin surprindere pe mulți. A nins în ultimele zile la munte, dar și în alte zone din țară, iar temperaturile au fost extrem de scăzute.

De vină ar fi ciclonul polar, după cum spunea directorul ANM, Elena Mateescu. În timp ce a traversat România, acesta a adus temperaturi de până la -10 grade în timpul nopții în anumite colțuri ale țării, dar și viscol puternic la altitudini mari.

Totuși, finalul săptămânii ne-a găsit cu temperaturi pe plus, chiar și de 10 grade în anumite zone din țară. Nu vă gândiți însă că ce a fost mai rău a trecut, pentru că Elena Mateescu anunță din nou o vreme rece.

De sâmbătă, temperaturile scad brusc și ne așteaptă temperaturi cu mult mai scăzute decât am simțit zilele trecute.

”Așa cum arată informațiile la acest moment, este posibil ca sâmbătă, duminică și mai ales debutul următoarei săptămâni să aducă primele temperaturi cele mai coborâte”, a declarat Elena Mateescu la Antena 3 CNN.

METEO. ANM anunță o vreme extrem de rece în România în acest weekend

Astfel, de săptămâna viitoare, bucureștenii trebuie să se aștepte la temperaturi de până la -7 grade în cursul nopții. De asemenea, ne așteaptă și temperaturi de până la -15 grade în anumite zone, așa că nu vom scăpa de iarnă prea curând.

„În această săptămână în zonele depresionare, minimele vor fi unele foarte coborâte, așa cum arată estimările la acest moment, și este posibil să consemnăm chiar valori sub -15 grade Celsius în timp ce în zonele mai joase de relief din intracarpatic chiar valori sub -8 grade Celsius.

Ceea ce înseamnă valori ușor mai coborâte în această parte a țării. Inclusiv în Capitală este posibil să consemnăm, la debutul următoarei săptămâni, valori sub -7 -6 grade Celsius noaptea. Chiar și valorile maximelor pe parcursul zilei nu vor fi unele foarte ridicate”, a mai precizat directorul ANM.