METEO. Mai vin ninsorile în România? ANM, avertisment de ultimă oră. O furtună lovește aceste zone

18 ian. 2023
METEO. Mai vin ninsorile în România? ANM, avertisment de ultimă oră. O furtună lovește aceste zone
Foto: NOAA on Unsplash

METEO. Luna ianuarie a adus cu siguranță fenomene meteorologice extreme. Am avut ninsori și viscol în unele zone, în timp ce altele ne-am simțit ca într-o zi de primăvară.

Ce urmează de miercuri, 18 ianuarie? Meteorologii de la ANM au emis o prognoza meteo specială pentru întreaga țară, dar și pentru București. Astfel, conform celor de la ANM, urmează o vreme deosebit de caldă pentru luna ianuarie.

Temperaturile maxime de miercuri ajung să fie chiar și peste 21 de grade, dar și 15 grade în anumite zone ale țării. De cealaltă parte, minimele se vor situa în jurul a 2 și 12 grade.

Vor fi și momente în care cerul va fi înnorat, va ploua, în special în nord-vestul țării și de asemenea, se anunță și câteva descărcări electrice.

Vestea bună este că la munte vor fi precipitații mixte, în special la altitudini de peste 1.700 de metri. Va ninge, va ploua și se anunță și furtuni, spun cei de la ANM.

METEO. ANM anunță vânt de peste 120 km/h la munte

Astfel, la munte, rafalele de vânt depășesc 120 de km/h. Asta se va întâmpla atât ziua, cât și noaptea, iar nici cei din vestul și din sud-estul țării nu scapă de furtuna de vânt.

Și aici, se anunță un vânt destul de intens în cursul zilei de miercuri, conform meteorologilor de la ANM.

Ce se întâmplă în București? Meteorologii anunță o vreme cu mult mai caldă decât normalul acestei perioade. Temperaturile maxime din capitală ajung la peste 19 grade, iar cele minime se vor situa în jurul a 8-9 grade.

Din păcate însă și aici, furtuna de vânt își va face simțită prezența. Meteorologii anunță un vânt moderat, cu intensificări.  De cealaltă parte, bucureștenii se bucură de un cer variabil, cu înnorări accentuate.

Miercuri după amiază încep și ploile în București, alături de descărcări electrice, deci în ciuda vremii extrem de calde, tot nu ne vom bucura de soare.