METEO. România, lovită puternic de un ciclon! De când se schimbă vremea și ce temperaturi ne așteaptă zilele următoare

10 nov. 2022
METEO. România, lovită puternic de un ciclon! De când se schimbă vremea și ce temperaturi ne așteaptă zilele următoare
Foto: NOAA on Unsplash

România va fi lovită de un ciclon, spun meteorologii, după ce temperaturile în luna octombrie au fost destul de ridicate. ANM a dezvăluit de când se va schimba vremea în țară.

Luna octombrie a acestui an a fost diferită de altele deoarece temperaturile au fost destul de ridicate. Totuși, lucrurile se vor schimba, transmite ANM, care adaugă că România va fi lovită de un ciclon în următoarele zile.

Din această cauză, temperaturile vor scădea destul de mult, însă ar putea avea loc și furtuni, averse torențiale, descărcări electrice și intensificări ale vântului. Ciclonul va afecta în special zona de sud a țării, însă temperaturile vor continua să fie mai mari decât cele normale pentru această perioadă. Maximele vor fi între 12 și 22 de grade Celsius.

Ciclonul va afecta și regiunile extracarpatice, arată ANM, care adaugă că în cea mai mare parte a intervalului va avea loc o nebulozitate joasă și stratiformă. În acest timp, în restul teritoriului, cerul va fi temporar noros, iar pe spații mici vor avea loc ploi slabe sau burniță.

Vântul va fi slab și moderat, dar vor exista intensificări temporare în partea de sud și sud-est, dar și pe crestele Carpaților Meridionali. În cursul dimineții va exista ceață pe arii restrânse în zonele joase.

Ciclonul va afecta vremea în București

În același timp, ANM mai spune că vremea din București va suferi și ea schimbări. Vor exista  înnorări, iar la începutul intervalului vor fi condiții de ceață, în timp ce vântul va sufla slab și moderat.

Cu toate acestea, vor fi înregistrate valori ridicate pentru această perioadă, temperaturile maxime fiind de 19-20 grade Celsius.

Pentru munte, valorile termice vor fi peste cele obișnuite pentru prima parte a lunii noiembrie, iar cerul va avea înnorări temporare. Pe alocuri, în a doua parte a acestei luni, vor exista condiții de ploi slabe în vestul Carpaților Meridionali, iar vântul va sufla slab și moderat, dar vor exista intensificări pe crestele Carpaților Meridionali.