METEO. Se anunță un nou val de ninsori în România. Temperaturile ajung la -5 grade în aceste zone. Prognoza ANM actualizată

31 ian. 2023
METEO. Se anunță un nou val de ninsori în România. Temperaturile ajung la -5 grade în aceste zone. Prognoza ANM actualizată

METEO. Iarna și-a intrat în drepturi în acest weekend, iar lucrurile vor mai continua, anunță meteorologii de la ANM, care au publicat prognoza meteo pentru următoarele zile.

După ce ne-am obișnuit cu temperaturi de primăvară, atât în luna decembrie, cât și în primele zile din luna ianuarie, iată că frigul a venit mai repede decât am fi crezut.

Un ciclon a traversat România, iar efectele le-am putut vedea zilele trecute. Au avut loc ninsori abundente în mai multe zone ale țării, temperaturile au scăzut brusc, iar ANM anunță că iarna va continua și în această săptămână.

Sunt așteptate temperaturi de -4 grade în depresiuni, dar și de 5 grade în vestul țării. Cel mai frig va fi în Moldova sudică, dar și în nordul Munteniei, unde temperaturile ajung la -5 grade și sunt așteptate și ninsori.

De asemena, ANM anunță că în nordul Moldovei și în Bucovina va fi înnorat pe parcursul zilei, iar noaptea va ninge, temperaturile fiind de maxim 2 grade.

METEO. Val de ninsori în România în următoarele zile

Și în Maramureș se anunță ninsori abundente și maxime de 2 grade, iar în Transilvania ger, cu temperaturi de -3 grade și maxime de 2 grade. De asemenea, la altitudini mari avem viscol, averizează meteorologii de la ANM.

Mai cald va fi la Drobeta Turnu Severin, unde se așteaptă doar 5 grade. De miercuri însă, vremea începe să se încălzească în aproape toată țar, astfel că joi și vineri avem temperaturi de până la 8 grade și minime de -4 grade.

Dacă aveți în plan să mergeți la munte, aflați că ninsorile sunt așteptate spre seară și noaptea, iar noi straturi de zăpadă se depun în această săptămână.

De asemenea, vântul va sufla și el puternic cu circa 90 km/h, anunță meteorologii de la ANM. Rămâne de văzut cât va dura valul rece, însă oricum ar fi, până la finalul acestei săptămâni ne așteaptă o vreme destul de schimbătoare.