METEO. Se schimbă din nou vremea! Cum va fi în toată luna februarie. Cât mai țin ninsorile și gerul crunt după viscol. Prognoza ANM actualizată

06 feb. 2023
METEO. Se schimbă din nou vremea! Cum va fi în toată luna februarie. Cât mai țin ninsorile și gerul crunt după viscol. Prognoza ANM actualizată

Meteorologii au venit cu prognoza meteo pentru următoarele săptămâni. ANM arată că temperaturile vor fi mai scăzute decât cele pentru această perioadă a anului.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a venit cu noua prognoză meteo și spune că temperaturile vor fi mai scăzute decât cele normale pentru această perioadă, dar precizează că vremea va începe să se încălzească de la mijlocul lunii februarie. Tot atunci, cantitățile de precipitații vor începe să scadă.

Meteorologii spun că pentru săptămâna 30 ianuarie – 6 februarie vom avea valori termice mai joase decât cele specifice pentru această perioadă local în sud-est și la munte. Valorile termice vor fi mai ridicate în extremitatea de nord-est, sud-vest și de vest a țării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale.

În zonele montane, regimul pluviometric va fi excedentar, iar în regiunile extracarpatice va fi în general deficitar. În restul teritoriului va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

În perioada 6 februarie – 13 februarie, ANM arată că toate temperaturile medii vor fi mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă în regiunile centrale, sud-estice și la munte. În restul teritoriului, ele vor fi apropiate de cele specifice acestei perioade.

În plus, cantitățile de precipitații vor avea o tendință deficitară în aproape toate regiunile, în special cele sud-vestice.

Prognoza meteo arată că vremea se încălzește de la jumătatea lunii februarie

ANM arată că în perioada 13 februarie – 20 februarie vom avea parte de o temperatură medie a aerului ușor mai ridicată decât cea normală pentru această perioadă la nivel local în regiunile sudice, nord-estice și în extremitatea de vest a României. În restul țării, temperatura va fi apropiată de cea normală.

În ceea ce privește regimul pluviometric, acesta va fi deficitar în jumătatea sud-estică a țării, însă în restul țării va fi normal pentru această perioadă.

În final, în perioada 20 februarie – 27 februarie vom avea valori termice medii ușor peste cele specifice pentru această perioadă în regiunile extracarpatice. În restul țării, temperaturile vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

De asemenea, cantitățile de precipitații vor fi ușor deficitare în regiunile sudice, iar local excedentare în nordul țării. În restul României, cantitățile de precipitații sunt apropiate de cele normale pentru acest interval.