METEO. Se schimbă vremea din nou în România. ANM a modificat prognoza meteo. La cât vor ajunge temperaturile până în weekend

04 mai 2023
METEO. Se schimbă vremea din nou în România. ANM a modificat prognoza meteo. La cât vor ajunge temperaturile până în weekend
Foto: NOAA on Unsplash

METEO. ANM a modificat prognoza meteo chiar aproape de finalul săptămânii. Vremea să răcește, încep și ploile, iar alte fenomene meteorologice extreme vor fi și ele prezente.

Prognoză meteo publicată de ANM arată o răcire accentuată a vremii. Iar vizate sunt în special regiunile sudice, dar și cele estice. Aici, temperaturile vor fi cu mult mai scăzute decât normalul acestei perioade.

De asemenea, în vest, nord-vest și parțial în centru, cerul va fi înnorat în următoarele zile. Și nici de ploi nu scăpăm. Acestea v0r fi prezente în mai toată țara.

Iar la munte sunt așteptate precipitații mixte, deci nu ar fi exclus ca ninsorile să revină în luna mai. La nivel național, meteorologii de la ANM anunță temperaturi maxime care ajung la 23 de grade.

De cealaltă parte, minimele se vor situa între 3 și 10 grade, mai arată prognoza meteo publicate de ANM.

METEO. Cum va fi vremea în weekend. Prognoza ANM

„Temporar va ploua îndeosebi pe parcursul zilei, pe arii relativ extinse în regiunile sudice și în zona montană și pe alocuri în rest. Ploile vor fi și sub formă de aversă, trecător pot fi însoțite de descărcări electrice, iar la altitudini mari (peste 1800 m) vor fi și precipitații slabe mixte.

Spre sfârșitul intervalului cerul va deveni variabil în cea mai mare parte a țării, iar pe arii restrânse se va semnala ceață. Vântul va sufla slab și moderat cu ușoare intensificări în sudul și sud-estul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra între 12 și 21 grade Celsius, izolat mai ridicate în Crișana și Maramureș până spre 23 grade Celsius, iar cele minime se vor încadra în general între 3 și 10 grade Celsius”, anunță ANM.

Pentru bucureșteni veștile nu sunt prea bune. Se anunță pui slabe în București în weekend și evident, temperaturi mai scăzute. Valorile termice maxime nu depășesc 15 grade, iar minimele se vor situa între 7 și 9 grade în următoarea perioadă.