METEO. Se schimbă vremea în noiembrie! Un val de frig va lovi puternic România! De pe ce dată se așteaptă temperaturi sub 0 grade

03 nov. 2021
METEO. Se schimbă vremea în noiembrie! Un val de frig va lovi puternic România! De pe ce dată se așteaptă temperaturi sub 0 grade

METEO. Vremea a devenit extrem de capricioasă în ultimii ani. Veri lungi, caniculare, urmate de treceri bruște la temperaturi foarte scăzute, ceea ce înseamnă supunerea organismului la un stres suplimentar. Iar această toamnă a fost exact de acest tip. A început cu soare și apoi frigul a lovit brusc, înregistrându-se sub limitele normale pentru perioada respectivă.

Luna noiembrie a început bine. Vremea a fost destul de frumoasă, însă deja lucrurile au început să se schimbe. Iar acesta este doar începutul pentru că abia în următoarea săptămână vine ce este mai rău.

Cum va fi vremea în luna noiembrie

Meteorologul Elena Mateescu a prezentat într-o intervenție la România TV cum va fi vremea pe parcursul ultimei luni de toamnă. Practic a început numărătoarea inversă pentru iarnă și vom începe să resimțim asta tot mai mult.

„Primele zile din noiembrie vom avea temperaturi peste mediile multianuale, cu temperaturi chair şi de 22 de grade în sudul României. În a doua săptămână de noiembrie este aşteptat un nou val de frig, fiind posibile minime sub 0 grade în centrul ţării şi posibil chiar ninsori în zonele de munte mai joase”, a declarat specialista ANM.

Luna noiembrie însă fi dominată de ploi şi vânt puternic, iar în zonele de munte vor fi inclusiv ninsori. Totuși, temporar se vor înregsitra temperaturi mai ridicate decât în mod normal. În a doua săptămână de noiembrie să vă îmbrăcați gros pentru că se anunță frig.