METEO. Temperaturile o iau din nou razna! Ce se întâmplă cu vremea în România. Modificare ANM de ultimă oră

23 ian. 2023
METEO. Temperaturile o iau din nou razna! Ce se întâmplă cu vremea în România. Modificare ANM de ultimă oră

METEO. Vremea în România în ultimele două luni a fost complet schimbătoare. Am avut temperaturi cu minus, dar și temperaturi cu mult peste normalul acestei perioade.

De asemenea, dacă în alți ani, în lunile ianuarie și decembrie se înregistrau temperaturi scăzute, viscol, ori ninsori, iată că în acest an, parcă am trăit primăvara mai devreme.

Și lucrurile par să continue așa, după cum spun meteorologii de la ANM, care au emis prognoza meteo pentru zilele următoare.

Spre finalul săptămânii, temperaturile scad în vestul și în nordul țării, însă în restul zonelor din România, acestea vor fi la fel de ridicate la fel cum au fost și miercuri.

Astfel, în vestul teritoriului se anunță temperaturi maxime de 10 grade, în timp ce în sudul României și nu numai, temperaturi care ajung până la 20 de grade.

De cealaltă parte, minimele, la nivel național, se vor situa între 1 și 10 grade, conform prognozei meteo emise de ANM. Ploi și ninsori? Meteorologii spun că va ploua pe arii extinse, cerul va fi înnorat și local se vor acumula și cantități de apă.

METEO. Unde va ninge în România. Ce spun meteorologii ANM

De asemenea, sunt așteptate și descărcări electrice, însă doar în anumite părți din țară.

La munte spre exemplu va ninge, în special joi seară, iar pe timpul zilei vor fi înregistrate precipitații mixte, așa că dacă aveți planuri să mergeți la munte în wekeend, veștile sunt cât se parte de bune.

Bucureștenii în schimb se bucură de o vreme cu mult mai caldă decât normalul acestei perioade. În Capitală, conform prognozei meteo emise de cei de la ANM, sunt așteptate temperaturi cu mult peste normalul unei luni de Ianuarie.

De cealaltă parte, minimele termice se vor situa între 5 și 7 grade, anunță meteorologii de la ANM. Vestea bună este că spre deosebire de ziua de miercuri, joi nu sunt așteptate ploi în București.