METEO. Un ciclon polar lovește puternic România! Alertă ANM. Cum va fi vremea în mini-vacanța de 1 decembrie

25 nov. 2022
METEO. Un ciclon polar lovește puternic România! Alertă ANM. Cum va fi vremea în mini-vacanța de 1 decembrie

METEO. Meteorologii anunță că un ciclon polar va lovi România la finalul acestei săptămâni. Sunt așteptate temperaturi extrem de scăzute, dar și fenomene meteorologice extreme.

Conform alertei meteo, vântul va sufla puternic, iar cantitățile de apă vor fi chiar și de 15 l/mp, iar izolat, în zonele de munte din vestul țării, vor depăși 30 de l/mp.

La munte, la o altitudine de peste 1800 m, se anunță ninsori încă de joi noapte, iar mai apoi, valul rece coboară și spre nordul țării, unde de asemenea va ninge ușor.

În zonele din nordul Moldovei sunt așteptate ninsori, dar și lapoviță, dar și un vânt puternic care poate avea rafale de până la 70 de km/h.

Temperaturile scad și ele, așa că în weekend ar trebui să ne așteptăm la 4-8 grade, spun meteorologii.

Sudul țării în schimb nu este afectat de ciclonul polar. Aici, temperaturile maxime se vor încadra între 13-14 grade, anunță cei de la ANM.

METEO. Cum va fi vremea de 1 decembrie. Prognoza ANM

Pe de altă parte, minimele termice se vor situa între 0-9 grade în anumite zone ale țării, dar și între -5 și 5 grade în zonele depresionare.

De 1 decembrie, n-avem de ce să ne facem griji. Până atunci, ciclonul trece, iar temperaturile se apropie de cele normale pentru această perioadă.

Totuși, sunt zone în care va ninge sau va ploua, cel mai probabil în jumătate vestică a României.

”Se pare că va persista în continuare o masă de aer ușor mai cald în zona țării noastre și chiar dacă vor fi alternanțe de la o zi la alta nu acestea nu vor fi semnificative.

În zona montană, treptat vor predomina ninsorile, iar în zonele mai joase de relief vor fi mai ales ploi, cu temperaturi în limite normale”, a spus Oana Păduraru, meteorolog ANM, la Antena 3.