METEO. Un nou ciclon polar se îndreaptă spre România! Temperaturile ating cote extreme. Prognoză schimbată de ANM

27 ian. 2023
METEO. Un nou ciclon polar se îndreaptă spre România! Temperaturile ating cote extreme. Prognoză schimbată de ANM
vremea ninsoare viscol

METEO. Știm deja că un ciclon polar a lovit Europa, iar efectele lui se resimt deja și în România. Ninge în mai multe zone din țară, iar temperaturile au scăzut brusc.

Dacă în România lucrurile arată cât se poate de bine acum, aflați că în alte zone din Europa, precum Italia, vremea rea face ravagii.

Au loc ninsori abundente, dar și ploi torențiale, iar în mai multe localități din Italia s-au închis școlile, dar și alte instituții, având în vedere fenomenele meteorologice extreme.

Sunt vizate în special zonele din nordul Italiei, dar și o parte din sudul țării. Situația cea mai critică este în Amatrice, zona de munte din regiunea Lazio, la numai 150 de kilometri distanță de Roma, transmite Radio România Actualități.

În această zonă, locuitorii au rămas fără curent și fără căldură o zi, din cauza viscolului și a stratului de zăpadă consistent. De asemenea, nici nu se poate circula pe unele drumuri, având în vedere vremea extrem de rea.

Iar o situație similară o regăsim și în altă jumătate de țară, unde au loc fie ninsori puternice, fie ploi torențiale, iar vremea nu va reveni la normal prea curând.

METEO. Vremea rea face ravagii în Europa

Școlile din diverse localități din regiunile Emilia-Romagna, Toscana, Friuli-Venezia Giulia, Lazio, Abruzzo, Umbria și Marche sunt închise, iar autoritățile au emis alertă pe mai multe râuri din cauza fenomenelor meteorologice.

De asemenea, în localitățile Milano, Torino și Bologna, unele dintre destinațiile preferate ale românilor se află în vigoare o alertă de cod portocaliu.

Ninsorile s-au abătut inclusiv în zone unde nu au mai fost niciodată, iar temperaturile au scăzut și ele neașteptat de mult.

Având în vedere că ciclonul polar afectează deja România, nu ar fi exclus ca până la finalul acestei săptămâni, vremea extremă să facă ravagii și la noi în țară.

Meteorologii au emis oricum o avertizare de ninsoare, lapoviță, dar și de ploaie, în mai multe zone ale țării, în următoarele zile.