METEO. Val de furtuni în România. Temperaturile scad drastic. Vremea se schimbă total. Alertă ANM

04 mai 2023
METEO. Val de furtuni în România. Temperaturile scad drastic. Vremea se schimbă total. Alertă ANM

METEO. Se strică vremea în România, iar lucrurile nu revin la normal prea curând, conform meteorologilor de la ANM. Ne așteaptă temperaturi haotice în următoarele zile.

Mihai Huştiu, meteorolog ANM, a vorbit despre cum va fi vremea în următoarea perioadă. Se anunță ploi slabe și de scurtă durată, dar chiar și așa, acestea strică vremea oricum.

De asemenea, temperaturile nu vor mai fi cele pe care le știam. Maximele nu mai depășesc 18 grade în următoarele zile, precizează acesta. Și în București, vremea rece se resimte.

Astfel, temperaturile nu mai depășesc 16 grade. În weekend revine căldura, spune meteorologul ANM, însă nici acest val nu va dura prea mult. Urmează din nou o răcire bruscă.

Astfel, sâmbătă avem doar deși temperaturi de până la 24 de grade, iar de duminică, frigul revine. Temperaturile nu mai depășesc 14 grade, iar ploile se întorc și ele în forță în mai multe zone ale țării, adaugă meteorologul de la ANM.

METEO. Cum va fi vremea în weekend. Prognoza ANM

”Vineri, vremea se încălzește din nou, temperaturile revin la 20-23 de grade, ploile încetează în mare parte din țară, dar pe la munte vor mai fi câteva ploi de scurtă durată, prin sud-vest, centru și est. 

Ziua de sâmbătă va fi în general frumoasă în aproape toată țara, cu temperaturi ce ating 24 de grade prin partea de vest, mai răcoare prin nord-est, însă duminică așteptăm o nouă răcire a vremii. Temperaturile scad din nou în mare parte din țară, temperaturi de numai 13-14 grade prin sudul, prin estul țării, vânt mai intens prin sud-est.

Prin partea de vest, temperaturile rămân mai ridicate. Tot duminică mai așteptăm ploi locale, în special în nord-vestul, nordul și centrul țării. Pe la munte, pe creste ar putea să mai apară și lapoviță. Cu alte cuvinte, o vreme foarte schimbătoare în următoarele zile”, a mai precizat Mihai Huştiu, meteorolog ANM, la Realitatea Plus.