METEO. Val de ninsori în România! Vremea se schimbă total în weekend. Avertismentul ANM

21 ian. 2023
METEO. Val de ninsori în România! Vremea se schimbă total în weekend. Avertismentul ANM

METEO. Directorul ANM, Elena Mateescu, anunță o vreme schimbătoare începând cu ziua de vineri. Temperaturile scad și de asemenea, în unele zone încep ninsori abundente.

Conform prognozei meteo ANM anunțate de Elena Mateescu, la munte se anunță un vânt puternic în acest weekend, iar același lucru este valabil și în zonele de câmpie, în vestul, dar și în nord-vestul țării.

Și la mare, în zona Dobrogei, vremea se schimbă total la final de săptămână. Va fi furtună de vânt și temperaturi mai scăzute decât cele de zilele trecute.

”Vom avea intensificări ale vântului și în zonele montane mai joase, rafale de peste 100-110 km/h, dar și în zonele de câmpie, în partea de vest, de nord-vest a teritoriului, în zona Dobrogei, în sud-est, vom avea intensificări ale vântului pe tot parcursul zilei de astăzi, chiar dacă va mai slăbi în intensitate spre seară. În mare parte din interval vom înregistra rafale de 55-60 km/h și izolat 70 km/h în zonele respective”, spune directorul ANM.

METEO. Unde va ninge în România în acest weekend

Se anunță și ploi în acest weekend, în partea de vest a țării, dar și spre nordul țării, așa că mare atenție. Deși o masă de aer cald își face simțită prezența, asta nu înseamnă că scăpăm de fenomenele meteorologice extreme.

Dacă vreți zăpadă, aflați că la munte va ninge în weekend și destul de tare. Se va depune un strat consistent de zăpadă și s-ar putea ca și alte zone ale țării să fie afectate, avertizează la rândul său, meteorologul Alin Șerban.

În zonele Banat, Maramureș și Crișana în schimb, temperaturile scad brusc, iar în restul țării ne așteaptă o vreme destul de caldă, însă nu cu temperaturi de 20 grade cum am avut în această săptămână.

”În zonele montane, la altitudini foarte mari, la peste 1800 m, vor fi mai ales ninsori.Ne putem gândi și la zăpadă, pentru că pe fondul acestei răciri precipitațiile în formă lichidă se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare. În multe zone din țară va fi zăpadă!”, a explicat meteorologul Alina Șerban la Antena 3 CNN.