METEO. Vin iar ninsorile și ploile în România. Când se schimbă din nou vremea. Prognoza ANM actualizată

01 feb. 2023
METEO. Vin iar ninsorile și ploile în România. Când se schimbă din nou vremea. Prognoza ANM actualizată
Foto: Craig Whitehead on Unsplash

METEO. ANM a publicat prognoza meteo pentru următoarele zile, iar din ce observăm, ne așteaptă un final de săptămână cât se poate de răcoros, cu ninsori, dar și lapoviță.

Meteorologii de la ANM anunță că singura zonă din țară unde nu va ninge, iar temperaturile vor fi destul de mărișoare este Dobrogea și Bărăgan. Aici, valorile termice ating 6 grade în următoarele trei zile.

De asemenea, va ploua izolat, iar șanse de lapoviță sunt destul de mici. Nu același lucru îl putem spune și despre Moldova, sau Muntenia, pentru că aici vântul va sufla puternic până în weekend, vor fi și precipitații, iar temperaturile nu trec de 5 grade.

Mergem mai departe, în Maramureș și în Transilvania, unde se anunță ninsori, ploi, dar și lapoviță. De asemenea, meteorologii de la ANM spun că sunt șanse ca poleiul să să apară și el.

METEO. ANM a spus unde va ninge, dar și ce temperaturi ne așteaptă

În vestul țării în schimb avem vânt puternic, dar o vreme frumoasă, cu soare. În București, meteorologii de la ANM anunță dimineți foarte reci, cu temperaturi de maxim 7 grade până vineri.

De asemenea, avem și un vânt puternic, lapoviță spre finalul săptămânii și o vreme destul de schimbătoare. Cel mai frig va fi sâmbătă, când maximele nu trec de 2 grade, iar minimele vor ajunge până la -6 grade.

Tot sâmbătă sunt așteptate și ninsori, conform prognozei meteo ANM.

Dacă vă pregătiți de o excursie la munte, aflați că ninsorile continuă până sâmbătă cel puțin. ANM anunță zăpadă abundentă în Carpații Occidentali și în nordul Orientalilor.

Totodată, în zona înaltă din masivele sudice vântul va depăși 90 km/h și va spulbera zăpada. Vineri se anunță viscol la munte, iar sâmbătă va fi o zi destul de înnorată, cu ninsori temporare. Vântul va sufla și el destul de tare, însă doar la altitudini mari.