METEO. Vin ninsorile în România. Vremea se schimbă radical în weekend. La ce temperaturi vom ajunge. Alertă ANM

19 nov. 2022
METEO. Vin ninsorile în România. Vremea se schimbă radical în weekend. La ce temperaturi vom ajunge. Alertă ANM

METEO. Iarna își intră în drepturi mai repede decât ne-am fi așteptat. Meteorologii de la ANM anunță că în acest weekend vom avea primele ninsori în anumite zone ale țării.

Probabil ați aflat deja că un ciclon polar se află deasupra României, iar odată cu el, temperaturile au scăzut și ele brusc.

Ce este mai rău însă va urma de abia în acest weekend, spune meteorologul de la ANM, Mirela Polifronie. Potrivit acesteia, în weekend ne așteaptă deja ninsori, atât la altitudini mari cât și joase.

De asemena, temperaturile vor continua și ele să scadă în toată țara, în ciuda faptului că în urmă cu doar o săptămână acestea erau destul de crescute pentru luna noiembrie.

Vom avea și temperaturi cu minus în anumit zone ale țării, iar cei din Moldova trebuie să se aștepte și la ninsori la final de săptămână.

”Față de ce am avut anul trecut, o să fie o probabilitate destul de ridicată ca sâmbătă spre duminică și duminică să avem ninsori în zona Moldovei, adică și la altitudini mai joase, dar doar în Moldova”, a afirmat meteorologul ANM, Mirela Polifronie, pentru Libertatea.

METEO ANM: Vremea revine la normal de marți

De abia de marți încolo, vremea ar putea să revină la normai mai spune meteorologul, care spune că și atunci, temperaturile maxime vor fi de 15 grade, în anumite zone.

”În mod normal, la nivelul întregii țări ar trebui să avem temperaturi cam între 4 și 11 grade în partea de sud a teritoriului”, a mai explicat meteorologul.

Vestea bună este că în București nu sunt așteptate ninsori în perioada următoare. Pe de altă parte, în acest weekend s-ar putea să avem parte de ploi abundente.

De asemenea, Capitala nu este singura care va fi asaltată de ploi. Și în alte zone din țară, meteorologii de la ANM se așteaptă la cantități semnificative de apă.