METEO! Vin ninsorile în toată România! Când va ninge peste tot. Prognoza ANM este din nou dată peste cap

19 ian. 2023
METEO! Vin ninsorile în toată România! Când va ninge peste tot. Prognoza ANM este din nou dată peste cap

METEO. Iarna nu-i ca vara, spunea în urmă cu mulți ani Traian Băsescu. Dar iată că în ultima perioadă a început să semene. Deja s-au înregistrate recorduri de temperaturi pentru această perioadă, iar maximele au ajuns chiar și la 22 de grade. O premieră istorică.

Iubitorii sporturilor de iarnă sunt foarte dezamăgiți că în acest an nu a nins deloc, cel puțin nu în Capitală, doar la munte în zonele înalte. Iar întrebarea care stă pe buzele tuturor este când începe să ningă și în România.

Mai vin sau nu ninsorile? Sigur nu în luna ianuarie, când vom avea din nou peste 20 de grade. Sunt șanse ca vremea să se schimbe radical din luna februarie. Prognoza ANM este din nou dată peste cap.

Prognoza ANM! Când începe să ningă

În luna ferbruarie s-ar putea să ningă în toată țară, iar din punct de vedere al meteorologilor s-ar putea produce mari surprize.

”Cel puțin până la finalul lunii ianuarie, până când vom avea temperaturi cu 15 grade mai mari decât normalul acestei perioade, există o probabilitate redusă ca în zonele joase de relief, în sud, să avem un strat consistent de zăpadă. Există un contrast termic semnificativ și tocmai acest contrast determină intensificările de vânt foarte mari înregistrate în ultimele 24 de ore, acolo unde a existat o avertizare meteorologică de cod roșu pentru valori ale vitezei vântului de peste 120-140 km/h și care s-au și consemnat.

În continuare vor fi valori de peste 100-110 km/h la altitudini mai mari de 1.800 de metri în Carpații Meridionali. În restul zonelor din Meridionali, la altitudini mai mari de 1.500 de metri, vor fi, de asemenea, viteze ale vântului de 80-90 km/h, unde va fi viscol, pentru că stratul de zăpadă este unul consistent. În plus vor fi consemnate și precipitații mixte. Avem un ianuarie cu un debut cu fenomene meteorologice extreme specifice sezonului de iarnă în zona montană și temperaturi foarte ridicate în zonele mai joase, care nu fac decât să determine un avans fenologic semnificativ pentru agricultură”, a declarat meteorologul Elena Mateescu, pentru Antena 3 CNN.