METEO. Vin ninsorile! Se schimbă vremea total în România. La cât ajung temperaturile. ANM, modificare de ultimă oră

17 ian. 2023
METEO. Vin ninsorile! Se schimbă vremea total în România. La cât ajung temperaturile. ANM, modificare de ultimă oră

METEO. ANM a actualizat prognoza meteo pentru marți, 17 ianuarie. Se pare că urmează o vreme complet neașteptată pentru această perioadă din an, spun meteorologii.

Cu siguranță iarna din acest an nu este cea la care ne așteptam. Am avut mai multe ploi, temperaturi cu plus, iar lucrurile s-ar părea că vor merge așa în continuare.

ANM a emis prognoza meteo pentru marți și temperaturile cresc mai multe ca oricând, așa că vor fi peste normalul acestei perioade în mai toate zonele din țară.

La nivel național, meteorologii anunță temperaturi de până la 15 grade și chiar și 17 grade în anumite zone ale țării. De cealaltă parte, minimele nu vor scădea sub 10 grade în unele zone și 2 în altele.

Cerul va fi fi înnorat, iar în unele zone va și ploua, mai spun cei de la ANM. Vestea bună este că la munte va ninge, însă doar la altitudini mari.

METEO. ANM a spus când și unde încep ninsorile

De asemenea, vântul va sufla și el puternic la munte. La altitudini mari, în masivele sudice, vântul înregistrează chiar și 120 km/h, iar acolo va fi și viscol, dar și vizibilitate scăzută.

Se va forma și polei, mai spun meteorologii. Și vântul nu este prezent doar la munte marți ci și în zonele joase de relief, adică în sud-estul țării. Acolo, rafalele ating chiar și 65 km/ h, iar izolat peste 70 km/h.

În sudul țării, marți dimineață vor fi condiții de ceață, mai spun meteorologii, așa că mare atenție dacă alegeți să plecați la drum și conduceți prudent.

Dacă sunteți din București, atunci trebuie să știți că ziua de marți a fi una de primăvară. Temperatura maximă ajunge la 15 grade, iar minimele se vor situa între 6 și 8 grade, spun cei de la ANM.

De asemenea, pe amiază ar putea fi înregistrate ploi slabe, dar și un vânt slab și moderat. Dimineață se anunță ceață, susțin meteorologii.