METEO. Vin ninsorile și gerul în România. ANM a modificat prognoza meteo. Ce se întâmplă cu vremea în următoarele săptămâni

24 ian. 2023
METEO. Vin ninsorile și gerul în România. ANM a modificat prognoza meteo. Ce se întâmplă cu vremea în următoarele săptămâni

METEO. Dacă luna ianuarie și luna decembrie au adus temperaturi cu plus, iată că din luna februarie lucrurile se schimbă, conform prognozei meteo ANM actualizată.

Meteorologii de la ANM au publicat prognoza meteo pentru luna februarie. În ultima lună de iarnă ne așteaptă ger, ninsori, ploi, dar și temperaturi cu mult mai scăzute decât până acum.

În utilam săptămână din Ianuarie ne așteaptă temperaturi cu mult peste normalul acestei perioade. De asemenea, vor exista și momente în care noile devin abundente.

De la finalul lunii ianuarie însă, lucrurile se mai schimbă. Conform prognozei meteo publicate de ANM, în perioada 31 ianuarie – 6 februarie, temperaturile se apropie de cele normale pentru aceste perioade.

De asemenea, la munte e posibil să fie chiar și mai scăzute decât ne-am fi obișnuit. ANM anunță că în Carpații Meridionali, Apuseni și Munții Rodnei și Călimanii temperaturile se vor situa între -5 și -6 grade.

METEO. Cum va fi vremea în luna februarie. Prognoza ANM

Cât despre cantitățile de precipitații, acestea vor fi ușor excedentare în zonele montane, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

În cea de a doua săptămână din luna februarie, vremea se răcește și mai mult în toată țara. Se anunță ninsori, dar și ploi, în mai multe zone din România, iar lucrurile vor continua așa și în a doua jumătate a lunii februarie.

Meteorologii de la ANM anunță că în perioada 14-20 februarie, temperaturile vor fi apropiate de normalul perioadei, la nivel național.

La capitolul precipitații, regimul pluviometric va fi în general deficitar în jumătatea sud-vestică a țării, iar în rest va fi apropiat de cel normal, mai spun meteorologii de la ANM.

Cele mai mari șanse de ninsoare rămân însă doar la munte, mai spun meteorologii, așa că în restul țării s-ar părea că iarna se lasă așteptată.