METEO. Vin ninsorile și ploile abundente! Se schimbă vremea total. Temperaturile o iau razna. Prognoza e dată peste cap

26 ian. 2023
METEO. Vin ninsorile și ploile abundente! Se schimbă vremea total. Temperaturile o iau razna. Prognoza e dată peste cap
Foto: Craig Whitehead on Unsplash

METEO. Vremea se va schimba în următoarea perioadă, spune meteorologii. Potrivit lor, va avea loc o perturbare în transferul de căldură și umiditate.

Roxana Bojariu, climatolog ANM, spune că tendința este de a reduce grosimea stratului de zăpadă și de extindere. De asemenea, aceasta a spus că cele mai considerabile reduceri sunt înregistrate în zona de câmpie.

”Din ce am observat, tendința este de reducere a grosimii stratului mediu de zăpadă și de extindere. Aceste reduceri sunt mult mai semnificative și vizibile în zonele de câmpie, zonele joase și în general la zonele plasate pe altitudini mai joase. Cu cât urci mai sus în zona montană cu atât ai probabilitate mai mare de a avea strat de zăpadă, deși și acolo se reduce”, spune aceasta.

Elena Mateescu, directorul ANM, a precizat că, din punct de vedere statistic, ultimele ierni din România au fost cele mai călduroase.

”Dacă luăm în considerare datele statistice, ultimele trei ierni în țara noastră se situează în top cinci cele mai călduroase ierni și făcând o analiză pe preliminară a anului 2022 este posibil ca anul acesta să se situeze în top cei mai calduroși ani”, a precizat aceasta, potrivit România TV.

METEO. Sezonul rece ar urma să fie caracterizat mai mult de ploi decât de ninsori

Climatologul ANM a mai spus că o caracteristică a sezonului rece ar urma să fie mai mult ploile decât ninsorile.