METEO. Vin ploile și vijeliile! Cum va fi vremea în România în toată luna mai. Prognoza actualizată pentru fiecare săptămână

09 mai 2023
METEO. Vin ploile și vijeliile! Cum va fi vremea în România în toată luna mai. Prognoza actualizată pentru fiecare săptămână
Foto: NOAA on Unsplash

METEO. Luna mai a început destul de prost, cu vreme care se schimbă de la o zi la alta, ceea ce nu este deloc bine pentru organismul nostru. Temperaturile sunt când mari, când scad dramatic. Ploile și vijeliile nu lipsesc din peisaj, iar meteorlogii au anunțat că până în iunie vom tot avea parte de capriciile primăverii.

Prognoza meteo pentru săptămâna 8– 15 mai

Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică negativă mai accentuată în regiunile estice și sud-estice. Regimul pluviometric va fi local excedentar în extremitatea de vest și de sud-vest a țării, dar și deficitar în regiunile nordice și local în cele centrale și sudice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Prognoza meteo pentru săptămâna 15 – 22 mai

Temperatura medie a aerului va avea valori în general apropiate de cele normale pentru acest interval în toate regiunile, posibil ușor mai coborâte, local, în cele sud-vestice. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile vestice și sudice, dar mai ales în cele sud-vestice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Prognoza meteo pentru săptămâna 22 – 29 mai

Temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă, în toate regiunile.

Prognoza meteo pentru săptămâna 29 mai – 5 iunie

Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi deficitare în cea mai mare parte a țării, au precizat meteorologii.

Sursa: Antena 3 CNN