Motivul pentru care Alexandru Rafila a primit o sumă imensă de la OMS. Ce a trebuit să facă pentru acești bani

05 nov. 2021
Motivul pentru care Alexandru Rafila a primit o sumă imensă de la OMS. Ce a trebuit să facă pentru acești bani
Sursa foto: Facebook

Parlamentar din partea PSD și reprezentant al României la Organizația Mondială a Sănătății, Alexandru Rafila, a strâns o avere semnificativă de-a lungul vieții. De asemenea, nici sumele pe care le primește din partea OMS nu sunt deloc de neglijat. Deși acesta a negat că ar primi salariu de la organizația internațională, tot primește diurnă pentru deplasări.

Aflat mai mereu în atenția publicului, mai ales acum în contextul pandemic, Alexandru Rafila a avut mai multe deplasări la Geneva anul trecut pentru care a primit, de fiecare dată, diurne din partea OMS. Medicul a participat acolo la întrunirile organizației, iar sumele de care a beneficiat au fost expuse în declarația de avere.

Potrivit datelor din declarația de avere, Alexandru Rafila a primit în luna ianuarie 2020 suma de 3.215 euro, iar în luna septembrie a aceluiași an, suma de 1.833 de euro, în total 5.048 de euro pentru aceste două deplasări. De asemenea, și transportul i-a fost decontat reprezentantului OMS în România, scrie wowbiz.ro.

Rafila neagă faptul că ar primi salariu de la OMS

Cu toate acestea, el nu primește salariu de la OMS, după cum a declarat chiar el. Se pare că organizația internațională îi decontează doar cheltuielile de transport și îi oferă anumite sume de bani drept diurnă atunci când are deplasări pentru întruniri.

„Nu, n-am primit niciodată salariu de la OMS. Atunci când ești membru al Comitetului Permanent sau al Comitetului Executiv, în cazul deplasării la Geneva sau într-o altă destinație, unde au loc ședințele, sunt decontate cheltuielile de transport și o anumită diurnă care să acopere cheltuielile de cazare și masă”, a spunea Alexandru Rafila pentru Digi24.

Nici la capitolul avere, medicul Alexandru Rafila nu stă tocmai rău. Datele arată că acesta deține nouă conturi bancare în valoare de 350,000 euro, acțiuni la Transgaz , dar și la o bancă, iar valoarea acțiunilor se ridică la 440,000 lei, o sumă deloc neglijabilă.

În ceea ce privește proprietățile imobiliare, acesta are trei apartamente și cinci terenuri la Otopeni, Crevedia, Râșnov și Corbeanca, iar pe lângă cele trei apartamente, Rafila mai deține o casă de locuit la Râșnov.