Motivul real pentru care Cristian Tudor Popescu a fost dat afară de la DIGI 24. Detaliul care a scăpat tuturor legat de CTP

08 iun. 2022
Motivul real pentru care Cristian Tudor Popescu a fost dat afară de la DIGI 24. Detaliul care a scăpat tuturor legat de CTP

Cristian Tudor Popescu a fost dat afară de la Digi 24, după o colaborare lungă cu postul de știri. Jurnalistul a fost iertat de multe ori pentru criticile dure aduse chiar la adresa colegilor de redacție, însă de data aceasta a fost prea mult.

CTP l-a făcut de râs, pentru a doua oară pe Cosmin Prelipceanu, directorul Digi 24 și moderatorul emisiunii cu cea mai mare audiență a canalului de știri. Acesta a arătat că jurnalistul a prezentat o știre falsă, de acum 14 ani legată de situația de Rusia. Mai exact o parodie a unui rus a fost considerată reală.

Cristian Tudor Popescu nu s-a oprit doar la a-și critica dur șeful, ci a adus multe acuzații și la adresa celor de la conducerea țării, care printr-un proiect de lege extrem de controversat ar dori să instaureze fosta Securitate. Însuși președintele Klaus Iohannis a dezmințit acest zvon și a insistat că nimic nu este adevărat.

Motivul real pentru care CTP a fost dat afară

CTP a fost foarte caustic de multe ori de-a lungul timpului și a acționat contrar politicii postului. În trecut, el a colaborat cu PRO TV și a fost dat afară și de acolo tot din cauza opiniilor mult prea tranșante. La acel moment i-a fost tăiată chiar și rubrica de film pe care o avea la Pro Cinema.

Acum Cristian Tudor Popescu a anunțat că va lua o pauză și că se gândește să revină pe Youtube, dar încă nu este sigur dacă va face acest pas. Și Florin Călinescu a anunțat că se reinventează și va fi activ pe toate platformele în curând, după ce a rupt colaborarea cu PRO TV, iar cea cu Prima Tv a fost dezamăgitoare în termeni de audiență.

„Diagnosticul – mai dăunător decât boala

Emisiunea Cap Limpede de vineri, 03 iunie, nu a fost ultima din acest sezon, a fost ultima. Nu ne mai vedem la toamnă. Analizând conținutul acestei emisiuni, conducerea postului a decis să înceteze colaborarea cu subsemnatul. Este o hotărâre unilaterală, care aparține Digi 24. Diagnosticele puse în Cap Limpede final au fost considerate mai dăunătoare pentru imaginea postului decât boala.

Ar fi trebuit să mă despart de mult de Digi 24. Am mai rămas din respect față de telespectatorii emisiunii Cap Limpede și de partenerul meu de dialog, domnul Claudiu Pândaru. Acum, sunt dezlegat.

Nu există vreo televiziune de știri la care să iau în considerare a mă „transfera”. Poate că ne vom revedea pe youtube, mă voi gândi. Deocamdată, iau o pauză video. Dar, ne putem întâlni în continuare în scris, în Republica, pe facebook și, audio, joia dimineața, la Europa FM. Deși concediat, nu plec în concediu.”, a fost mesajul lui CTP.