Motivul real pentru care pacienți vaccinați anti COVID-19 ajung la ATI. Ce probleme au în plus? Medicul Adrian Marinescu a dat toate detaliile

14 oct. 2021
Motivul real pentru care pacienți vaccinați anti COVID-19 ajung la ATI. Ce probleme au în plus? Medicul Adrian Marinescu a dat toate detaliile
Dr. Adrian Marinescu

În Spania și Italia, peste 70% din populație s-a vaccinat, iar viața a revenit aproape la normal. În România, în ultimele 24 de ore, un pacient infectat cu coronavirus a murit la fiecare patru minute. În țara noastră, doar puțin peste 30% din cetățeni au fost imunizați.

Un tânăr de doar 24 de ani a decedat ieri, deși nu avea nicio boală. A provocat o dramă imensă, iar familia îl plânge acum. Nici măcar o înmormântare creștinească nu-i pot face.  Acesta era nevaccinat, iar medicii nu l-au mai putut salva pentru că plămânii lui erau foarte avariați.

Reputatul medic infecționist, Adrian Marinescu a explicat, într-un interviu la Antena 1, care este situația la Spitalul Matei Balș din Capitală, dar și în întreaga țară. Acesta a arătat că sistemul medical suportă cu greu valul mare de pacienți care ajung în fiecare zi în stare gravă.

De ce ajung la ATI și pacienți vaccinați

Dintre cei care ajung la ATI sau care au nevoie de oxigen, 95% sunt persoane nevaccinate. În ceea ce-i privește pe ceilalți 5%, medicul a explicat că aceștia sunt în general persoane în vârstă, care au și alte afecțiuni severe și pentru care vaccinul nu a reușit să-și producă efectul la maxim din cauza sistemului imunitar.

Adrian Marinescu a precizat în acest context că este foarte importantă și administrarea celei de-a treia doze, tocmai pentru a evita problemele de acest tip. Un boost de anticorpi la persoanele vulnerabile le poate salva viața.

Medicul s-a arătat îngrijorat de numărul mare de cazuri grave în rândul tinerilor și al copiilor. Sunt destul de mulți care răspund greu la tratament, iar faptul că spitalele sunt pline, iar doctorii epuizați complică și mai mult lucrurile