OMV Petrom a sărit în aer! Anunțul care le dă fiori rece tuturor românilor: este într-adevăr dezastru

24 ian. 2023
OMV Petrom a sărit în aer! Anunțul care le dă fiori rece tuturor românilor: este într-adevăr dezastru

La scurt timp după scandalul Schengen, OMV Petrom ieftinise considerabil prețul la carburanți. Un litru de benzină ajunsese să coste și sub 6 lei. De la începutul anului, însă compania austriacă tot majorează prețurile. Motivul ar fi creșterea cotației petrolului, iar analiștii sunt de părere că în câteva săptămâni va urca și mai mult.

Un litru de benzină ar urma să coste din nou peste 8 lei, iar cel de motorină peste 9. O veste proastă pentru toți românii și un adevărat dezastru. Însă previziunile sumbre par să prindă contur.

Chiar astăzi, 24 ianuarie, OMV Petrom a operat o nouă scumpire, deși făcuse același lucru și în urmă cu două zile. Iar de data aceasta creșterea a fost mai mare decât de obicei.

Cât a ajuns prețul la benzină și motorină acum

În general, compania austriacă adăuga la preț încă 5 bani. De data aceasta a urcat direct cu 9 bani, ceea ce i-a determinat și pe restul jucătorilor din piață să-i urmeze exemplul.

Stația Petrom de pe Șoseaua Virtuții din București a afișat marți, 24 ianuarie 2023, un preț al benzinei standard de 6,58 lei/litru, în timp ce litrul de motorină a ajuns la 7,71 lei. Stațiile OMV comercializează marți benzina standard cu prețuri cuprinse între 6.64 și 6.68 lei/litru, iar motorina standard cu prețuri între 7.77 – 7.80 lei/litru.