OMV Petrom face anunțul anului! Ce decizie a luat compania legat de benzinăriile din România. Este oficial

02 mai 2023
OMV Petrom face anunțul anului! Ce decizie a luat compania legat de benzinăriile din România. Este oficial

OMV Petrom este cea mai mare companie listată la Bursa de la București, iar foarte mulți români aleg să facă plinul mașinilor la stațiile acesteia.

Drept urmare, rezultatele financiare de anul trecut au fost unele record. Profitul net a ajuns la 10,3 miliarde de lei, în creștere cu 260% față de cel din anul 2021, atunci când a fost înregistrat un profit net de 2,9 miliarde de lei. Cifra de afaceri a fost de 61 miliarde de lei, în creștere cu 136%.

“Anul 2022 a fost unul fără precedent pentru industria energetică, cu dificultăţi în ceea priveşte aprovizionarea cu produse energetice, preţuri internaţionale record şi volatilitate fiscală. Rezultatele noastre reflectă acest mediu de piaţă şi performanţa operaţională: diversificarea surselor de energie, continuitatea aprovizionării, producţie record de electricitate”, spune Christina Verchere, director general al companiei.

Drept urmare, OMV Petrom va continua să activeze pe piața din România, ținând cont de rezultate, în ciuda scandalului Schengen.

Veniturile OMV Petrom, o bază solidă pentru contribuția la economia României

Christina Verchere a mai precizat că veniturile OMV Petrom reprezintă o bază solidă pentru contribuția la economia României și la sectorul energetic românesc.

”Profitul net a fost de 10 miliarde de lei, în timp ce contribuţia la bugetul de stat, prin taxe şi dividende, a atins un nivel record de 20 miliarde de lei. Creşterea taxelor a fost determinată, în principal, de impozitele si contribuţiile specifice industriei, totalizând peste 7 miliarde de lei.

Vom continua să urmărim obiectivele Strategiei 2030, care are în vedere susţinerea tranziţiei energetice din România, oferind pieţei soluţii de energie noi şi curate.

Pentru 2023, investiţiile aproape se dublează, la 6 miliarde lei, echivalând cu aproximativ 60% din profitul net din 2022. Neptun Deep este în centrul strategiei noastre şi ne vom concentra să aducem proiectul mai aproape de decizia finală de investiţie, planificată pentru jumătatea anului 2023”, a mai precizat directorul general al OMV Petrom, potrivit zf.ro.