Orban îi dă lovitura de grație lui Klaus Iohannis! Florin Cîțu nu mai are poate fi premier

28 sept. 2021
Orban îi dă lovitura de grație lui Klaus Iohannis! Florin Cîțu nu mai are poate fi premier

Este scandal monstru pe scena politică. Circul și haosul continuă în plină criză, iar partidele nu par să cedeze în lupta pentru putere. Florin Cîțu a devenit președintele PNL, dar nimeni nu-l mai vrea premier. USR-PLUS insistă pe această idee, PSD a anunțat că depunde moțiune împotriva executivului, iar AUR o va vota.

Ludovic Orban intră și el în această luptă. Deși a pierdut alegerile din interiorul partidului, nu este dispus să renunțe la cariera politică și înceracă să facă jocuri în continuare. Ținta lui este Klaus Iohannis. Acesta i-a transmis că Florin Cîțu nu mai poate fi premier sub nicio formă pentru că asta ar însemna că se încalcă grav Constituția.

Florin Cîțu nu mai poate fi premier

”CCR a decis că nu mai poate fi desemnat același premier împotriva căruia s-a votat o moțiune de cenzură. Dacă ar face-o, Iohannis ar încălca Constituția.”, a spus Ludovic Orban.

Anca Dragu, președinta Senatului din partea PLUS a avut și ea un mesaj ferm. PNL va pierde practic totul dacă va continua să insiste cu Florin Cîțu. Partidul său va vota moțiunea depusă de PSD, la fel și AUR, așa că premierul va fi demis. Deci liberalii trebuie să vină cu o altă propunere sau s-ar putea ajunge la alegeri anticipate.

„Mingea este acum la PNL care trebuie să decidă dacă dorește să guverneze și din punctul nostru de vedere este foarte clar: fără premierul Cîțu. Sau dacă vrea, să continue conflictul și să se ajungă la alegeri anticipate. Toate opțiunile sunt pe masă”, a declarat Anca Dragu.