Orice român care îndeplinește această condiție poate primi 1.000 de lei de la stat din ianuarie! Banii se primesc rapid

23 nov. 2022
Orice român care îndeplinește această condiție poate primi 1.000 de lei de la stat din ianuarie! Banii se primesc rapid

Se dau bani în plus pe lângă pensie, sau cel puțin asta este planul celor de la Guvern. Pensionarii ar urma deci, să primească un ajutor suplimentar în această iarnă.

Începând cu 1 ianuarie 2023, se majorează pensiile, însă Guvernul vrea să le ofere pensionarilor și un alt tip de sprijin.

Vicepremierul Kelemen Hunor a vorbit despre niște bani care ar urma să fie încasați de pensionarii care au venituri mici și cărora le este dificil oricum să depășească această iarnă, cu facturi imense, dar și cu prețuri în creștere la mai toate alimentele.

”În şedinţa coaliţiei de guvernare, care a avut loc în această seară, am decis următoarele: pentru pensiile pe contributivitate, am decis creşterea punctului de pensie cu 12,5% începând cu data de 1 ianuarie 2023. Noua valoare a acestuia va fi, astfel, de 1.784 de lei.

Uniunea Democrată Maghiară din România a sprijinit dintotdeauna pensionarii. Astăzi, 91% dintre pensionarii din ţară au pensii sub 3.000 de lei şi este datoria noastră morală de a creşte veniturile lor cu rata inflaţiei sau, când vom avea posibilitatea, chiar cu mai mult”, a precizat pe Facebook vicepremierul Kelemen Hunor.

Câți bani vor primi pensionarii în plus

Cât despre valoarea sprijinului pe care cei de la UDMR vor să îl ofere pensionarilor, este vorba despre sume cuprinse între 1.000 și chiar și 600 de lei, care vor fi împărțite în două tranșe, conform planului.

”Anul viitor vom continua acordarea unui sprijin ţintit pentru pensionarii cu pensii mici, astfel: 1.000 de lei pentru pensiile sub 1.500 de lei, 800 de lei pentru pensiile între 1.501 şi 2.000 lei, respectiv 600 de lei pentru pensiile între 2.001 şi 3.000 de lei.

Sumele vor fi împărţite în două tranşe care se vor acorda semestrial pe parcursul anului 2023″, a explicat Kelemen Hunor.