Orice român poate primi începând de acum câte 2500 lei pe lună de la stat. Trebuie să îndeplinească o singură condiție. Gabriela Firea a făcut anunțul

25 nov. 2022
Orice român poate primi începând de acum câte 2500 lei pe lună de la stat. Trebuie să îndeplinească o singură condiție. Gabriela Firea a făcut anunțul

Românii pot primi suma de 2.500 de lei, începând din această lună, doar dacă se încadrează într-o anumită categorie. Ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse este cel care a venit cu informații în acest sens.

Ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Gabriela Firea, a anunțat că, la sfârșitul lunii octombrie, a intrat în Monitorul Oficial un ordin care prevede ca o parte din români să primească lunar suma de 2.500 de lei, începând din noiembrie.

Fostul primar general al Capitalei spune că acei români care vor primi banii sunt tinerii cu vârstă de 18 ani, dar care demonstrează că își continuă studiile sau că au un loc de muncă. Gabriela Firea mai spune că banii se dau acestor persoane doar până la vârsta de 26 de ani.

„Este o indemnizație lunară pentru tinerii care au împlinit 18 ani și continuă școala, într-o formulă de învățământ la zi sau care și-au găsit un loc de muncă. Aceștia vor primi, lunar, o indemnizație de 2.522 de lei, pe toată durata continuării studiilor, până la 26 de ani. Cum spunea, indemnizația se acordă, până la aceeași vârstă, și în situația în care fac dovada că au un loc de muncă”, spune ministrul Gabriela Firea.

Bani pentru românii care îngrijesc copii minori

În ordinul menționat de ministrul Familiei, Gabriela Firea, mai este notat faptul că românii care au în plasament unul sau mai mulți copii vor primi, lunar, sunat de 420 de lei.

Pentru a beneficia de aceste sume, ordinul arată că românii trebuie să demonstreze că au în îngrijire copii aflați în plasament, în regim de urgență sau tutelă. De asemenea, ei trebuie să demonstreze și că cei mici nu depășesc vârsta de 14 ani.