Pe ce loc a urcat Sorana Cîrstea în clasamentul WTA după ce a câștigat turneul de la Istanbul. De ce mai are nevoie pentru calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo

26 apr. 2021
Pe ce loc a urcat Sorana Cîrstea în clasamentul WTA după ce a câștigat turneul de la Istanbul. De ce mai are nevoie pentru calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo
Sorana Cîrstea. Foto: Eurosport

Sorana Cîrstea a câștigat duminică, 25 aprilie, turneul de la Istanbul, dotat cu premii în valoare de 250.000 de dolari. Aceasta a învins-o în finala pe belgianca Elise Mertens, numărul 17 mondial și principala favorită.

Sorana Cîrstea s-a impus în Turcia fără să piardă vreun set și a arătat o formă excelentă de joc. Românca a primit un WILD CARD și pentru turneul de la Madrid, unde va evolua direct pe tabloul principal.

Pe ce loc a urcat Sorana Cîrstea în clasamentul WTA

Sorana Cîrstea a urcat astfel pe locul 58 în clasamentul WTA, fiind a doua româncă în top, după Simona Halep care continuă să-și mențină locul 3. Ea a reușit săptămâna trecut să ajungă până în semifinale la Stuttgart, unde a fost învinsă de Aryna Sabalenka.

Pentru a se califica la Jocurile Olimpice de la Tokyo, Sorana Cîrstea are nevoie să fie clasată în primele 56 de jucătoare ale lunii în clasamentul WTA de la sfârșitul lunii mai. Așadar urmează o perioadă de foc pentru sportiva din Târgoviște, care visează la o medalie olimpică.

Câți sportivi are România calificați la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Simona Halep este și ea calificat la Jocurile Olimpice din Japonia și probabil va fi și port-drapelul țării noastre, care are până acum 62 de sportivi calificați din toate disciplinele. Numărul este unul foarte mic, comparativ cu edițiile trecute, când au și fost cucerite foarte multe medalii.

Totuși ultima ediție a fost una foarte tristă, cu performanțe modeste, semn că sportul românesc se află într-un declin accentuat.