PRO TV s-a îngropat singur! Are probleme mari din cauza contracului cu Bia Khalifa. Niciodată nu s-a mai întâmplat așa ceva

25 apr. 2023
PRO TV s-a îngropat singur! Are probleme mari din cauza contracului cu Bia Khalifa. Niciodată nu s-a mai întâmplat așa ceva

PRO TV continuă să fie lider pe piața televiziunilor din România și chiar dacă Antena 1 și Kanal D reușesc cifre bune de audiență, sunt totuși mult în spate. Reprezentanții companiei media au cerut astăzi în fața CNA prelungirea licenței cu încă nouă ani.

Florin Turcilă, distribution manager a fost cel care a venit la discuții cu membrii Consiliului Național al Audiovizualului și a primit critici pentru faptul că PRO TV a semnat contracte cu personaje controversate cum este Bia Khalifa. Aceasta a fost concurentă în reality show-ul Sunt celebru, scoate-mă de aici și a avut un comportament suburban.

Florin Turcilă a explicat și care este diferența între publicul Kanal D și cel al PRO TV.

„Nu cred că există o limită de demarcaţie, pentru că şi celelalte canale, să zic, cu o audienţă mare se adresează aceluiaşi public, o fac într-un mod diferit, dar nici noi ca Pro TV nu putem acoperi întreaga gama de dorinţe a publicului respectiv.

Referindu-mă la Kanal D, este foarte greu ca în interiorul Pro TV să acoperim acea emoţie care este livrată de telenovelele turceşti, care sunt din plin la Kanal D. Cum nici Kanal D nu cred că va reuşi să facă în totalitate ce face Pro TV, pentru că efectiv nu încape – ar trebui să scoată din telenovelele respective. Practic se adresează aceluiaşi public, nu cred că este o limită de demarcaţie, ci doar un alt mod de abordare.”, a spus acesta conform paginademedia.ro.

Probleme mari pentru PRO TV

Monica Gubernat, membru CNA a fost cea care a adus-o în discuție pe Bia Khalida și le-a sugerat celor de la PRO TV să fie mai responsabili.

„Seriale turceşti aveţi şi voi pe celelalte canale. Dar aveţi şi o mare responsabilitate, iar anumite critici venite din partea publicului, sincer, eu le-am susţinut, mai ales în ceea ce priveşte invitarea unor concurenţi de tip Bia Kalifa, pe care le prezentaţi drept modele.

Adică trebuie să aveţi un echilibru între responsabilitate faţă de public având în vedere audienţele pe care le aveţi şi ceea ce oferiţi.”, a transmis ea.

Florin Turcilă:

„Aveţi mare dreptate, dar acum este discutabil cum se menţine acel echilibru (…).

Monica Gubernat:

„Adică validaţi un tip de comportament, ceea ce nu prea e în regulă.”

Florin Turcilă:

„Nu este intenţia noastră să validăm comportamente negative .Acum poate că aceste, să zic, condimente pe care le mai punem pe ici pe colo câteodată sunt prea mult, dar după cum ştiţi avem o sticluţă mică de condimente nu punem cu găleata…

Nu putem să ne luăm angajamentul că vom fi perfecţi, dar cred că asta este partea frumoasă a lucrurilor. Pro TV şi în general canalele PRO TV nu sunt nişte posturi monotone (…).”