Procurorii au identificat persoana care i-a trimis amenințări actriței Maia Morgenstern. Persoana a fost reținută pentru 24 de ore

29 mart. 2021
Procurorii au identificat persoana care i-a trimis amenințări actriței Maia Morgenstern. Persoana a fost reținută pentru 24 de ore

Procurorii au dispus reținerea pentru 24 de ore a persoanei care i-a trimis zilele trecute actriței Maia Morgenstern un e-mail în care era amenințată cu moartea atât ea cât și familia ei. Textul avea conotații rasiste și era deosebit de agresiv. Autoritățile au fost sesizate și cu ajutorul SRI au reușit să identntife făptuitorul.

Deși cel care a transmis e-mailul a spus că a acționat în numele AUR, liderul partidului, George Simion a negat acuzațiile și a spus că este alături de Maia Morgenstern. Mai mult, acesta a transmis că probabil se încearcă denigrarea formațiunii pe care o conduce, dar ei nu au avut niciun rol în acest regretabil eveniment.

Cine este persoana care a amenințat-o pe Maia Morgenstern

Procurorii de pe lângă Parchetul Judecătoriei Sectorului 1 au transmis că au identificat suspectul și că l-au reținut pentru 24 de ore. Se pare că ar fi vorba despre un tânăr de 25 de ani cu afecțiuni psihice.

O a doua persoană, care ar fi avut un rol în transmiterea acestui e-mail șocant ar fi din Timiș, dar nu se dau date despre acesta.

”Persoana care a inițiat amenințările cu moartea și violul adresate doamnei Maia Morgenstern și familiei sale a fost identificată. Responsabilitatea noastră nu se termină aici, ea abia aici începe”, a fost anunțul lui Silviu Vexler, parlamentar din grupul minorităților naționale pe facebook.

Contul de facebook al Maiei Morgenstern a fost blocat

„La data de 29.03.2021, ora 09:30 prin ordonanța procurorului de caz s-a dispus declinarea de soluționare a cauzei în favoarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 spre competentă soluţionare”, se arată și în comunicatul de presă remis redacției.

Contul de facebook al Maiei Morgenstern a fost blocat ca urmare a faptului că aceasta a publicat e-mailul șocant pe care l-a primit. Roboții de la Facebook nu au înțeles despre ce este vorba și au restricționat-o pe marea actriță pentru 30 de zile.