PSD a decis! Pe cine vor premier ca să susțină noul Guvern și ce alte condiții impun. Este un nume la care nimeni nu s-a gândit

04 nov. 2021
PSD a decis! Pe cine vor premier ca să susțină noul Guvern și ce alte condiții impun. Este un nume la care nimeni nu s-a gândit

Criza politică se prelungește, iar partidele politice nu reușesc să ajungă la un acord. Din cauza USR, guvernul Cîțu a picat, iar din acel moment, România este fără un executiv plin în cea mai grea perioadă de la al doilea Război Mondial. S-a ajuns la aproape 100 de morți pe zi, dar politicienii continuă să se concentreze pe lupta pentru putere.

În acest context, deși vaccinarea începuse să accelereze, acum a ajuns din nou la cifre alarmant de mici. Cei de la PSD au transmis că nu mai doresc prelungirea crizei și asta pentru că românii nu merită așa ceva. Totuși au impus PNL o serie de condiții foarte dure pentru a accepta să intre la guvernare împreună cu ei.

În primul rând vor premierul, iar numele acestuia este Marcel Ciolacu, președintele PSD, absolvent de Facultate Privată Ecologică. De asemenea vor șefia Camerei Deputaților, care ar urma să-i revină lui Sorin Grindeanu. Iar cerințele nu se opreasc aici. Cabinetul Ciolacu ar urma să aibă 20 de ministere, adică mai multe față de acum.

Din acestea doar 10 ar urma să revină PNL + UDMR. După plecările din rândul liberalilor a mai multor deputați și senatori apropiați de Orban, partidul s-a șubrezit și practic nu mai poate forma o majoritate cu USR.

Rareș Bogdan, revoltate de o decizie a lui Florin Cîțu

Tocmai de aceea, PSD joacă foarte tare și cer mai mult decât s-ar fi așteptat oricine. Potrivit surselor Antena 3, ieri seară Florin Cîțu și Dan Vîlceanu s-ar fi întâlnit în secret cu Marcel Ciolacu și Sorin Grindeanu. Asta a creat revoltă în PNL. Rareș Bogdan chiar a spus că refuză să crească așa ceva.

„Sper că nu.. sper că nu..Nu cred asta, pentru că Florin Cîțu e președintele partidului nostru, lucrăm în echipă, avem o echipă de negociere, deci sunt convins că nu a făcut o întâlnire fără să ne comunice, am încredere în președintele partidului nostru că vom face întâlnirea în grupul agreat și votat de BPN”, a spus Rareș Bogdan.

În mai puțin de un an de la alegerile parlamentare, PNL a reușit practic să piardă aproape tot. Cifrele din sondaje au scăzut foarte mult și sunt la un pas să rămână și fără cele mai importante funcții în stat.