Raed Arafat, acuzații grave la adresa lui Klaus Iohannis. Ieșire fără precedent a șefului DSU

08 oct. 2021
Raed Arafat, acuzații grave la adresa lui Klaus Iohannis. Ieșire fără precedent a șefului DSU

Valul 4 al pandemiei a pus România la pământ. Medicii se plâng deja de epuizare și încă nu am ajuns la maximul acestei epidemii, care se anunța încă din vară. Din păcate, autoritățile nu au luat măsuri, iar campanie de vaccinare a fost un dezastru. Cine este de vină? Raed Arafat pare să arate cu degetul spre Klaus Iohannis.

Este pentru prima dată când șeful DSU aduce acuzații extrem de grave la adresa șefului statului, chiar dacă umele indirecte. Reamintim că în ultimele luni PNL a fost concentrat pe campania internă. Florin Cîțu a fost ales nou președinte al liberalilor, însă atât el, cât și Ludovic Orban au făcut pelerinaje prin țară. Întâlniri și petreceri cu mulți membrii de partic, în timp ce restul țărilor se concentrau pe vaccinare și gestionarea pandemiei.

„Am început cu vaccinarea, eram în frunte, și acum suntem în spate. Pentru că au reușit alții, cu mecanismele lor, să convingă o mare parte din populație să nu se vaccineze. Sau, poate, unii au crezut că situația nu mai e gravă și au ascultat pe cei care au spus că pandemia e gata, s-a terminat, și nu s-au vaccinat.”, a spus Raed Arafat.

Klaus Iohannis a spus că am oprit pandemia, iar trei luni mai târziu că România e stat eșuat

Declarația din luna iunie a acestui an a lui Klaus Iohannis se întoarce acum împotriva lui. Pare lipsită de orice legătură cu realitatea. El spunea la acel moment că „am oprit pandemia”, în timp ce șeful DSU transmitea mesaje de alarmă.

”Campania a fost un succes, practic am oprit pandemia. Faptul că avem așa puține cazuri – nu mai avem un interes foarte mare pentru vaccinare”, spunea președintele Klaus Iohannis, la Bruxelles, când a fost întrebat de ziariști despre încetinirea campaniei de vaccinare.

Totuși trebuie precizat că nici cei din subordinea lui Raed Arafat nu sunt toți vaccinați. Sunt foarte mulți angajați de pe ambulanță, medici, șoferi sau asistenți care nu sunt imunizați, ceea ce arată o slăbiciune chiar a șefului DSU.