Raed Arafat l-a umilit pe Florin Cîțu în direct. A decis dacă va demisiona, în urma tragediei de la Constanța

01 oct. 2021
Raed Arafat l-a umilit pe Florin Cîțu în direct. A decis dacă va demisiona, în urma tragediei de la Constanța

Partidul AUR solicită începerea urmăririi penale împotriva lui Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, ca urmare a tragediei de la Constanța. Secția ATI a Spitalului de Boli Infecțioase a fost cuprinsă de un incediu în care și-au pierdut viața 7 oameni.

Cei de la AUR consideră că Arafat este vinovat pentru toate tragediile petrecute în spitalele din România din ultimii ani și cer procutorilor să ia măsuri. De altfel, Diana Șoșoacă, acum senator independent a cerut chiar și arestarea acestuia. Desigur reacțiile ei au fost întotdeauna desprinse parcă din comediile de groază.

În conferința de presă, pe care a ținut-o astăzi în fața jurnaliștilor, Raed Arafat a ținut să precizeze care este rolul DSU și asta pentru că mereu curg acuzații la adresa lui, deși nu are competența pentru a îndrepta lucrurile.

„Eu sunt şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă. DSU are două roluri – principalul rol este coordonarea structurilor de intervenţie în situaţiile de urgenţă. Din păcate, pe noi ne vedeţi când avem urgenţe. Nu ne vedeţi când situaţia este ok. Noi apărem şi eu apar în mod deosebit când există o problemă gravă. Dacă nu e gravă, nu apar eu şi sunt colegii mei pe plan local care apar şi vorbesc. Vin când este ceva grav, pentru că ăsta este rolul Departamentului.

În cadrul DSU, IGSU are rol de prevenire şi control. Eu puteam să spun că e o problemă dacă IGSU nu făcea control, nu semnala problemele. De aici, executarea soluţiilor nu mai aparţine de DSU, nici de Arafat, nici de Ministrul de Interne, nici chiar de Ministrul Sănătăţii. Rolul nostru este să sprijinim, după competenţe, pe cei care sunt în coordonarea sau controlul nostru ca să îşi rezolve problemele”, a declarat Raed Arafat.

Își dă Raed Arafat demisia?

De-a lungul timpului s-a încercat foarte mult demiterea lui Raed Arafat, fără succes. Acum a fost întrebat din nou de demisie, iar șeful DSU a dat un răspuns prin care l-a ironizat pe premierul Florin Cîțu. Reamintim că acesta, înainte de alegrile interne din PNL a postat pe Instagram un filmuleț jenant în care el îl întruchipa pe Superman. Acum Arafat a spus că el nu este „Superman” să rezolve toate lucrurile.

„Adică vreţi să spuneţi că au murit oamenii că doctorul Arafat nu a demisionat? V-am explicat rolul DSU, ce face DSU şi cum intervine DSU cu structurile aflate în coordonare. Doctorul Arafat nu este Superman, care să rezolve toate problemele, nici instituţiile aflate în coordonarea lui nu sunt instituţii de supraputere să rezolve absolut toate problemele”, a subliniat Raed Arafat.