Raed Arafat, mesaj important pentru toți românii. Ce trebuie să facă de acum urgent dacă s-au infectat cu noul virus

24 oct. 2021
Raed Arafat, mesaj important pentru toți românii. Ce trebuie să facă de acum urgent dacă s-au infectat cu noul virus

În ultimele zile, din ce în ce mai mulți români par să fi înțeles că țara noastră se confruntă cu o situație dramatică. Numărul infectărilor cu virusul Sars-Cov-2 a crescut enorm, ajungând la peste 15.000 de cazuri noi în fiecare zi. În plus, spitalele sunt pline până la refuz, iar secțiile de Terapie Intensivă nu mai fac față.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, secretarul de stat în MAI, Raed Arafat a explicat că sunt foarte necesare restricții care se vor impune începând cu mâine, 25 octombrie (VEZI LISTA AICI) și că nu am fi ajuns aici dacă populație s-ar fi vaccinat.

De asemenea el a avut un mesaj important pentru toți cei care s-au infectat cu coronavirus. Să meargă la spital pentru tratament, pentru că dacă se află în stare gravă și rămân acasă, acest lucru înseamnă practic o condamnare la moarte.

Raed Arafat, mesaj important pentru toți românii

”E un lucru extrem de bun. Le mulțumesc celor care vin la vaccinare, oamenii au înțeles. Avem datoria să facem acest lucru și să ne implicăm. E unica soluție ca să nu se mai repete situația de acum, unica soluție pentru a se proteja fiecare pentru viața lui.

Fiecare persoană care se vaccinează face un pas înainte pentru toți. Dacă eram vaccinați destui, nu erau necesare măsurile care s-au luat. Se auto-condamnă, dacă e în stare gravă și nu se internează, se condamnă la moarte. Trebuie să ajungi la spital înainte să ajungă în stare gravă.

Sunt mai multe țări cu care suntem în discuție pentru personal medical, ca Danemarca, Polonia. Italia ne dă anticorpi monoclonali, Danemarca ne dă concentratoare.”, a transmis Raed Arafat.

Șeful DSU a fost singurul oficial care a prevăzut criza sanitară cu care ne vom confrunta. Acesta a insistat întreaga vară pentru impunerea de restricții și intensificarea campaniei de vaccinare. Din păcate, nu a fost ascultat și astăzi România a devenit focar de infecție în Europa.

Și în alte țări sunt cazuri multe, dar pentru că oamenii sunt vaccinați fac forme ușoare și se pot trata simplu acasă. Rata mortalității este mult scăzută acolo, în schimb în țara noastră este mai crescută ca niciodată. Deja zilnic mor peste 400 de oameni pe zi și se așteaptă ca numărul să ajungă până la 1000.