Raiffeisen Bank, anunț extrem de important pentru toți clienții! Are legătură cu banii din conturi

21 apr. 2023
Raiffeisen Bank, anunț extrem de important pentru toți clienții! Are legătură cu banii din conturi

Raiffeisen Bank a înregistrat un profit record în anul 2022, iar planurile pentru 2023 sunt și mai îndrăznețe. Din păcate, scandalul Schengen le-a mai oprit avântul, dar investițiile majore în marketing au reușit să oprească migrarea clienților spre Banca Transilvania sau CEC Bank în special.

Raiffeisen Bank a semnat recent și un parteneriat cu David Popovici, pe care-l va susține în carieră pentru următorii patru ani. Astfel reprezentanții băncii austriece au dorit să arate că susțin românii și România și că planurile aici sunt pe termen lung. Așadar nu există risc de faliment sau de a pleca de aici.

Raiffeisen Bank ține legătura cu clienții mai mult ca niciodată. Angajații băncii efectuează apeluri pentru a se prezenta și a-și arăta sprijinul în caz de nevoie. Mai nou se trimit și mailuri educaționale. Mai exact toți cei care au conturi sau fac cumpărături online trebuie să țină cont de sfaturile date mai jos de cei de la Raiffeisen.

Mesaj de avertizare de la Raiffeisen Bank

Probabil fiecare dintre noi a primit la un moment dat un mail in care am fost anuntati ca am castigat un telefon scump la un concurs la care nici nu am participat, sau ca am castigat la loto in… Australia, sau ca avem 99% reducere la un obiect daca accesam un link, sau ca o ruda/un prieten/un coleg ne-a invitat sa intram pe un site ca sa primim un voucher ori un premiu… Si lista poate continua pentru ca nemarginita este creativitatea celor care le trimit si sunt in spatele acestor actiuni rau intentionate.

Dar tu stii ce este phishing-ul?

Termenul acesta se refera la fraudarea informatiilor bancare. De obicei apare sub forma unui presupus mesaj de la banca sau alte institutii prin care ti se solicita sa comunici sau sa introduci informatii confidentiale precum codul de utilizator, cod de autentificare, numar card, PIN etc. Iar aceste date ajung apoi in posesia unor persoane rau intentionate si folosite in mod fraudulos.

Si daca suna prea frumos ca sa fie adevarat probabil asa si este. Iar daca este prea urgent, asigura-te inainte daca chiar asa este. Iata cateva exemple:

Raiffeisen Bank
Vrei sa vinzi bicicleta celui mic, ca a crescut si doar iti ocupa loc in casa? O pui pe net si speri sa te scape cineva de ea cat mai repede si la un pret cat mai bun.

Atunci cand vinzi online sau astepti bani de la cineva, ofera doar IBAN-ul si numele tau, nu si datele cardului bancar (acestea iti sunt solicitate doar in cazul in care trebuie sa efectuezi tu o plata, nu si cand trebuie sa incasezi). Iar daca accesezi o pagina web sa faci shopping, verifica securitatea inainte de a introduce orice fel de date personale prin elementele http sau prin lacatul afisat in partea de sus stanga. Daca ai suspiciuni, nu continua plata.

Raiffeisen Bank
Primesti SMS prin care ti se comunica un cod nesolicitat de tine sau care mentioneaza inrolarea cardurilor tale intr-o anumita aplicatie?

Suna imediat la *2000 si detaliaza intamplarea unui consultant Raiffeisen.

Raiffeisen Bank
Ai primit e-mail/SMS/telefon/mesaj pe WhatsApp in care ti s-a spus ca trebuie sa oferi urgent informatii ca sa eviti blocarea serviciilor tale?

Nu da curs solicitarilor conform carora trebuie sa introduci pe diferite site-uri datele cardului, numarul de telefon, codul de utilizator pentru aplicatiile Raiffeisen Online/Smart Mobile, codul de utilizator, coduri generate prin SmartToken, parole etc.

Raiffeisen Bank
Ai primit comunicari in care pare ca banca ti-a solicitat datele personale, coduri de activare sau control, parole sau codul PIN? Numele contului nu pare sa fie real, mesajul este redactat ciudat (sunt folosite prescurtari sau apar greseli gramaticale)?

Toate acestea pot fi indicii ca ai de-a face cu un cont fals! Raporteaza-l si semnaleaza-ne problema sunand de indata la *2000.

Raiffeisen Bank
Ai primit un SMS, ori un mesaj pe Facebook sau un apel telefonic prin care esti informat ca ai castigat un premiu?

Intai verifica daca ai participat, nu te grabi sa iti dai datele personale sau pe cele ale companiei ANKAG WAVE SRL!

Raiffeisen Bank
Nu transmite nimanui datele tale personale si informatiile de pe cardul tau bancar! In cazul in care ti se solicita date de logare, coduri de acces sau parole pentru aplicatiile tale de banking, refuza sa oferi aceste informatii, indiferent de pretext!

Raiffeisen Bank
Nu accesa aplicatiile de banking prin intermediul motoarelor de cautare. Pentru Raiffeisen Online, intra doar din website-ul oficial al bancii: www.raiffeisen.ro, sectiunea dreapta sus, Internet Banking. Aplicatiile Smart Mobile si SmartToken pot fi descarcate doar din App Store, AppGallery si Play Store.